• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Ovjerena koalicija, razriješen Ahmetović

Centralna izborna komisija ovjerila je u četvrtak koaliciju SDS-a i SRS-a pod nazivom "Zajedno za Bileću".

 CIK: Ovjerena koalicija, razriješen Ahmetović Izvor: MONDO

Koalicija je sada spremna za prijevremene izbore za načelnika opštine Bileća.

Portparol CIK-a Maksida Pirić objasnila je u izjavi Srni da je CIK 24. novembra, u skladu sa Izbornim zakonom, izvršio provjeru i ovjeru četiri pristigle prijave političkih stranaka za učešće na prijevremenim izborima za načelnika opštine Bileća koji će biti održani 24. januara 2010. godine.

CIK je ovjerio prijave Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, SDS-a, SRS RS i SRS "Dr Vojislav Šešelj".

"Ovjerene političke partije imale su pravo da do 1. decembra dostave zahtjev za ovjeru koalicija. To pravo iskoristile su SDS i SRS RS. Ova koalicija, te SNSD i SRS `Dr Vojislav Šešelj` sada imaju obavezu i pravo da do 8. decembra dostave imena kandidata za načelnika", rekla je Pirićeva.

CIK je, zbog smrti načelnika opštine Bileća Slavka Bekana 18. novembra, u skladu sa zakonom utvrdio prestanak mandata i donio odluku o raspisivanju prijevremenih izbora.

Pirićeva je napomenula da je CIK danas, primjenjujući Zakon o finansiranju političkih partija, a na osnovu izvještaja o izvršenoj reviziji finansijskog izvještaja Liberalno demokratske stranke iz 2007. godine, toj stranci izrekao novčanu kaznu od 11.700 KM.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je odluku o prestanku mandata Sadiku Ahmetoviću u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nakon što je imenovan na funkciju ministra bezbjednosti BiH.

Portparol CIK-a Maksida Pirić rekla je Srni da će CIK dodijeliti zamjenski mandat sljedećem kvalifikovanom kandidatu sa liste na kojoj je bio Ahmetović nakon pravosnažnosti odluke.

Ona je napomenula da se za pravosnažnost ove odluke mora sačekati zakonom predviđeni rok za žalbe od dva dana, od dana prijema odluke.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je 24. novembra odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića o imenovanju Ahmetovića za ministra bezbjednosti BiH i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Ahmetovića je SDA predložila za ministra bezbjednosti BiH nakon što je u julu sa ove funkcije smijenjen ministar Tarik Sadović. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE