• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trostruko ubistvo zbog "reketa"

Mehdo Muhović (50) ubio je u četvrtak u Sarajevu tri osobe iz Srbije, koje su ga pretukle u kući u kojoj živi u naselju Stup tražeći mu novac.

 Trostruko ubistvo zbog "reketa" Izvor: MONDO

Vidosav Diković (51), Slobodan Vitezović (59) iz Užica i Zorica Mandić (47) iz Sevojna iz Srbije ubijeni su u četvrtak iz vatrenog oružja u sarajevskom naselju Stup u opštini Ilidža, a za ubistvo je osumnjičen Mehmed Muhović (50) iz Sarajeva, potvrđeno je Srni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Muhović je odmah nakon ubistva uhapšen i nakon kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj, biće predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni su tražili od Muhovića reket, a prema navodima komšija, sa njim su se poznavali od ranije i ubijeni su kada su došli u Muhovićevu kuću u ulici Dobrinjska broj 64.

Komšije tvrde da je Muhović s pištoljem u ruci izašao vani i rekao "ja sam ih sve ubio", nakon čega ga je policija uhapsila. Prilikom hapšenja nije se opirao, javili su federalni mediji.

Muhović, tvrde komšije, nikada ranije nije pravio probleme i dodaju da on i njegova supruga imaju firmu ili boks na pijaci Stup, gdje oboje rade.

"Počeli su ga tući, a kada je žena istrčala vrišteći na ulicu, ubice su ga pustile bojeći se da neko od komšija ne uđe u kuću, što je on, najvjerovatnije, iskoristio da uzme pištolj i ubije ih", ispričao je jedan od komšija.

Suprugu Muhovića, koja je bila u šoku, komšije su uvele u svoju kuću. Pedesetogodišnji Muhović je stajao ispred kuće do dolaska policije, kojima je predao pištolj tetejac. Odvezen je policijskim kolima na ispitivanje.

"Vidio sam da je imao povrede i policajac mu je gledao glavu", rekao je jedan od očevidaca "Nezavisnim novinama".

Muhović je sa suprugom prošle godine doselio u kuću svog rođaka koji živi u Njemačkoj, a komšije kažu da su njega i njegovu ženu rijetko viđali.

"Uvijek bi lijepo pozdravili. On i supruga su podstanari u kući u kojoj se desilo ubistvo. Vlasnik kuće je njegov rođak koji je u Njemačkoj. Oni su se tu doselili prije godinu dana", rekao je jedan od komšija.
Ubijene niko od komšija nije poznavao.

Komšije su kazale da uopšte nisu čule pucnjavu. Kažu da je ovo naselje inače mirno i da su šokirani trostrukim ubistvom.

Neki su rekli kako nisu mogli vjerovati da je Muhović bio u stanju počiniti ubistva, dok su ga drugi opravdavali, navodeći da se "morao braniti, jer su mu udarili na kuću".

Uviđaj, kojim je rukovodio tužilac Dragan Čorlija, trajao je nekoliko sati, nakon čega su tijela prevezena u prosekturu, gdje će biti izvršena obdukcija. Policija je u četvrtak obavila razgovor i sa suprugom uhapšenog, te s njenom komšinicom.

Na licu mjesta tokom dana je bilo mnoštvo pripadnika policije, a uviđaju su prisustvovali i predstavnici EUPM-a.

Ubistvo sa sličnim motivom u Sarajevu dogodilo se nedavno u naselju Dobrinja, kada je Alen Redžo (30) 26. oktobra na kućnom pragu ubio Edina Fejzića (37) iz Sarajeva. On je priznao da ga je Fejzić ucjenjivao da mu plati kamate za novac koji mu je ranije posudio.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE