• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ahmetović: Prioritet vizna liberalizacija

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio za "Fokus" da će se u svom radu fokusirati na viznu liberalizaciju.

 Ahmetović: Prioritet vizna liberalizacija Izvor: MONDO


Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović BiH izjavio je da neće biti prepreka za provođenje zakona iz oblasti azila, kretanja stranaca i državljanstva i da veoma brzo namjerava da razgovara sa direktorom Službe za poslove sa strancima Draganom Mektićem.

Ahmetović je rekao "Fokusu", odgovarajući na pitanje da li je spreman da potpiše rješenja o ekstradiciji osoba koje su proglašene opasnim po bezbjednost zemlje, da nema dilemu u tom smislu, jer je to u interesu BiH.

On je istakao da će se u svom radu fokusirati na viznu liberalizaciju, jer želi da se ekspertskom timu EU u februaru naredne godine kaže da su ispunjeni svi tehnički uslovi.

"U tom kontekstu je veoma važno formiranje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, kao i uspostavljanje antikorupcionog tijela u BiH, jer je korupcija u ovoj zemlji poprilično uzela maha", rekao je Ahmetović.

On je naveo da će, ukoliko se tvrdnje o paralelizmima u Ministarstvu bezbjednosti pokažu tačnim, to biti veoma brzo otklonjeno, jer će u njegovom kabinetu, "bar na radnim mjestima o kojima odlučuje raditi predstavnici sva tri naroda".

Ahmetović je naveo da je prije nego što je imenovan za ministra bezbjednosti BiH razgovarao s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom, ali da tada nije dogovorena nikakva deblokada drugih imenovanja, koja su u nadležnosti Savjeta ministara BiH.

Navodeći da je kompletna priča oko njegovog dolaska u Ministarstvo bila samo političko nadmudrivanje, Ahmetović je ocijenio da se s tim otezalo samo zbog toga da se poveže sa izborom direktora Uprave za indirektno oporezivanje i Regulatorne agencije za komunikacije.

Ministar bezbjednosti BiH  je poručio da neće dati saglasnost ni za jedno drugo imenovanje, sve dok se ne pronađe adekvatno rješenje ovog procesa.

"Sve dok ne postignemo dogovor o jednom sistemskom rješenju svih imenovanja, moja saglasnost će izostati. O tome treba da se dogovore lideri političkih stranaka, koje čine parlamentarnu većinu", dodao je Ahmetović. 

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE