• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neizvjesno odobrenje Akcionog plana za BiH

Odluka o eventualnom odobrenju Akcionog plana za članstvo (MAP) potpuno je neizvjesna za BiH, rekao portparol NATO Džejms Apaturaj

 Neizvjesno odobrenje Akcionog plana za BiH Izvor: MONDO

Ministri inostranih poslova Nato u Briselu su razgovarali o eventualnom odobrenju Akcionog plana za članstvo (MAP) Crne Gore, dok je slična odluka potpuno neizvjesna u vezi sa BiH, rekao je portparol Alijanse Džejms Apaturaj.

On je potvrdio da je radna večera šefova diplomatija u četvrtak naveče završena bez zaključaka i konačnih odluka zbog čega će se to pitanje naći na dnevnom redu i u petak.

Pomoćnik američkog državnog sekretara Džejms Štajnberg u četvrtak naveče je obavijestio ministre inostranih poslova zemalja članica Nato o nedovoljno uspješnim nastojanjima SAD i EU da političke lidere u BiH podstaknu na neophodni dogovor o političko-institucionalnim promjenama, javio je Bi-Bi-Si.

Štajnberg, koji je u Brisel doputovao iz Sarajeva, izjavio da su SAD i EU zabrinute zbog postojeće situacije u BiH i da je odgovornost za to isključivo na domaćim liderima.

Uoči ministarskih razgovora o BiH, turski ministar Ahmed Davutoglu sazvao je poseban susret predstavnika zemalja naklonjenih BiH sa ciljem da se zajednički dogovore o podršci za odobrenje Akcionog plana za članstvo ovoj zemlje.

U toj grupi zemalja se, osim Turske, nalaze i Albanija, Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Norveška i Španija i još neke članice NATO.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE