• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: BiH nesposobna da funkcioniše!

Premijer RS tvrdi da BiH sve više pokazuje nesposobnost da funkcioniše, ističući da funkcionisanje organa BiH može da dovede do raspada institucija.

 Dodik: BiH nesposobna da funkcioniše! Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da izjava ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića da neće imenovati Zorana Tegeltiju za direktora Uprave za indirektno oprezivanje (UIO) nije pitanje indirektnih poreza, već odnosa u BiH koji su na najnižoj tački u BiH, koja sve više pokazuje nesposobnost da funkcioniše.

"RS nema namjeru ni plan za secesiju, ali očigledno da funkcionisanje organa BiH može da dovede do raspada institucija, a ako se raspadnu institucije, onda mora da se raspadne i sama zemlja koju te institucije predstavljaju", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naveo da ne zna da li je to cilj bošnjačkih političara, ali da stalno promovisanje delegitimiteta institucija, kao što je to u slučaju UIO, govori da imaju plan da ovdje situaciju problematizuju i destabilizuju, vjerovatno u uvjerenju da će međunarodna zajednica ponovo preuzeti vođenje BiH.
"Slušao sam juče Džejmsa Štajnberga koji je veoma jasno rekao da su SAD ovdje i da hoće da budu od pomoći, ali sve odluke moraju da donesu domaće institucije i lideri. Mi hoćemo da radimo, a ako to neki drugi neće, ne možemo ni mi sami. Kao i za ljubav, i za posao je uvijek potrebno dvoje", kaže Dodik.

 On je podsjetio da je završen konkurs za izbor direktora UIO, da su nadležne komisije rangirale određeni broj ljudi, među kojim je prvi Zoran Tegeltija, a drugi predstavnik iz hrvatskog naroda, koji je izjavio da je spreman da se povuče.
"Time Zoran Tegeltija ostaje sam, na prvom mjestu i to imenovanje treba da se provede. Ukoliko SDA to neće, to govori o njoj. Ovo je apsurdna situacija. Mi i dalje istrajavamo na svojim stavovima, a direktor je i dalje iz neke druge pozicije, tako da ćemo vidjeti na koji način dalje", rekao je premijer Dodik.

On je naveo da je SNSD deblokirao imenovanje Ahmetovića, jer je razumio situaciju u kojoj se BiH našla u vezi sa potrebom bezviznog režima i da bi mogla da postane problem činjenica da nema ministra bezbjednosti. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE