• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema više korekcija plata u RS

Predsjednik Vlade Milorad Dodik rekao je da definitivno nije moguće izvršiti nikakve korekcije u isplati ličnih dohodaka.

 Nema više korekcija plata u RS Izvor: MONDO

"Nema više nikakvih korekcija. Mi smo razumjeli da u sindikatu postoji disparitet plata istog stepena u obrazovanju i našli smo rezerve da prosvjetnim radnicima u osnovnom i srednjem obrazovanju zadržimo plate na ovom nivou", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci i dodao da je to sve što se moglo uraditi.

Komentarišući visinu plata sudija i tužilaca, Dodik je rekao da bi im, kada bi se on pitao, plate bile smanjene i podsjetio da je sudijama i tužiocima plate odredio visoki predstavnik u BiH i da je to njegova odluka.Savez sindikata RS traži da se budžetskim korisnicima koji su najslabije plaćeni ne smanjuju plate, a da najviše budu smanjena onim koji imaju najveća primanja.

Narodna skupština RS usvojila je 2. decembra Nacrt budžeta RS za narednu godinu, kojim je predviđeno da tokom prvih šest mjeseci naredne godine plate budu smanjene za tri odsto zaposlenim u institucijama visokog obrazovanja i policiji.

Plate zaposlenih u republičkoj upravi biće tokom cijele iduće godine manje za 10 odsto. Primanja ministara, pomoćnika ministara i načelnicima odjeljenja primanja biće smanjena za 15 odsto.
Plate zaposlenim u ustanovama u osnovnom i srednjem obrazovanju ostaju na ovogodišnjem nivou. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE