• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurguz: Sa optužnicama protiv nesrba se manipuliše

U Tužilaštvu i Sudu BiH namjerno se odugovlači sa podizanjem optužnica za ratne zločine nad Srbima, izjavio je Pantelija Ćurguz.

 Ćurguz: Sa optužnicama protiv nesrba se manipuliše Izvor: MONDO

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske smatra da se to radi da bi ti predmeti bili dovedeni u "nepovoljan položaj", odnosno da bi neke izjave zastarjele ili se čeka da pojedini svjedoci nestanu u biološkom smislu kako bi predmet izgubio na validnosti i značaju.

"Mislim da je u pitanju manevar Tužilaštva i Suda BiH prije nego što su to nekompletno podnesene prijave", rekao je Ćurguz Srni reagujući na izjavu portparola Suda BiH Borisa Grubešića da su za kašnjenje u procesuiranju zločina nad Srbima odgovorni policijski i pravosudni organi RS koji "nisu na vrijeme i kvalitetno dostavili optužnice protiv osumnjičenih".

Ćurguz je dodao da možda ima i takvih krivičnih prijava, ističući da je onda zadatak Tužilaštva i Suda BiH da zatraže njihovu dopunu.

On je naglasio da su lica koja rade u organima i institucijama RS koje treba da dostave takve prijave i izvještaje pravi profesionalci i da valjano obavljaju svoj posao.

"Sva ta priča je, možda, smišljena u nekim centrima moći i sada ti koji to izvršavaju prave nekakve manevre u vidu ovih i sličnih izjava", rekao je Ćurguz.

Grubešić je rekao u petak u Višegradu da su za dosadašnje kašnjenje u procesuiranju zločina nad Srbima odgovorni, kako je naveo, policijski i pravosudni organi RS "koji nisu na vrijeme i kvalitetno dostavili optužnice protiv osumnjičenih".

Grubešić tvrdi da su zločini nad Srbima na području Višegrada evidentirani, kao i zločin nad civilima u selu Jelašci kod Višegrada. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE