• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski eksperti u BiH

Ekspertska grupa Evropske komisije u višednevnoj posjeti BiH kako bi obavila uvid u ispunjavanje uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima.

 Evropski eksperti u BiH Izvor: MONDO

Eksperti, koji će boraviti u BiH do 10. decembra, na terenu bi trebalo da se uvjere kako funkcioniše sistem izdavanja biometrijskih pasoša i da obave provjeru bezbjednosti identifikacionih dokumenata koji se izdaju u BiH.

Direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Siniša Macan očekuje da će se članovi ekspertske grupe Evropske komisije uvjeriti da svi organi i institucije u BiH zaduženi za izdavanje identifikacionih dokumenata rade svoj posao u skladu sa propisima.

"Sigurno je da je BiH za relativno kratak period uspjela da izvrši sve pripreme. Evropska komisija ne bi dolazila u BiH da nije procijenila da je sve spremno", rekao je Macan za Srnu pred dolazak ekspertske grupe Evropske komisije u BiH.

Još je istakao da će članovi ekspertske grupe metodom slučajnog uzorka odrediti opštine koje će posjetiti tokom četvorodnevnog boravka u BiH, kako bi se u direktnom kontaktu uvjerili na koji način službenici koji rade na izdavanju dokumenata obavljaju svoj posao.

"Oni provjeravaju da li službenici svoje obaveze vrše u skladu sa zakonom, da li postoje procedure u slučaju eventualnih problema i neposredno se uvjeravaju da li su službenici dovoljno obučeni da izdaju dokumenta BiH", rekao je Macan.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE