• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osuda napada na episkopa Vasilija

Međureligijsko vijeće BiH osudilo je napad na episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija, koji se dogodio 30. septembra u Sarajevu

 Osuda napada na episkopa Vasilija  Izvor: MONDO


Muftija sarajevski Husein Smajić imenovan je u ponedjeljak za člana Skupštine Međureligijskog vijeća (MRV) u BiH, umjesto dosadašnjeg člana poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića.

MRV u BiH na sjednici u ponedjeljak osudio je napad na predsjednika ovog vijeća episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija, koji se dogodio 30. septembra u Sarajevu, na izlazu iz zgrade MRV-a.

Na sjednici je konstatovano da pitanje izgradnje vjerskih objekata na zemljištu drugih crkava ili vjerskih zajednica, kao i na imanjima fizičkih lica druge vjere, bude kao posebno poglavlje sastavni dio izvještaja o stanju prava na slobodu vjere.

MRV u BiH je razmatrao i više projektnih aktivnosti, kao i saradnju Vijeća sa entitetima i Brčko distriktom, saopšteno je iz MRV.

Sjednici su prisustvovali episkop Vasilije, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, muftija sarajevski Husein Smajić i predsjednik Jevrejske opštine Sarajevo Boris Kožemjakin.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE