• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužioci Engel i Furlan ostaju kao savjetnici

Tužioci Engel i Furlan ostaju u Tužilaštvu BiH u skladu sa Inckovom odlukom o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima

 Tužioci Engel i Furlan ostaju kao savjetnici Izvor: MONDO

Tužioci Dru Engel i Hari Furlan ostaće u Tužilaštvu BiH na funkciji savjetnika u skladu sa nametnutom odlukom visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima, piše "Glas Srpske".

Engelu mandat tužioca ističe 31. decembra 2009. godine, a Furlanu u aprilu 2010. godine.

Šef Posebnog odjeljenja za organizovani i privredni kriminal u Tužilaštvu BiH Dru Engel trebalo je da ide iz zemlje krajem ove godine, ali će sada ostati u funkciji savjetnika.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić nije želio da govori o konkretnim imenima i naveo je da će detalji u vezi sa njihovim angažmanom biti definisani odlukom glavnog tužioca u BiH Milorada Barašina.

Engel je imenovan za međunarodnog tužioca na prvi mandat u trajanju od dvije godine odlukom visokog predstavnika u BiH u avgustu 2004. godine. Ponovo je imenovan na tu funkciju odlukom visokog predstavnika do 31. decembra 2006. godine. Poslije toga, VSTS mu je produžio mandat do 30. juna 2007. godine, a zatim i do 14. decembra 2008. godine.

Furlan je imenovan za međunarodnog tužioca u Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju takođe odlukom VSTS-a.

Dosadašnji rukovodilac Odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH Dejvid Švendimen, koji je obustavio istrage u slučajevima Tuzlanska kolona i Bradina, napustio je BiH i vratio se u SAD.

Navodno je i međunarodni tužilac Hajki Vendorf, koji je vodio slučaj "Srpske šume", a kojem mandat takođe ističe krajem ove godine, odlučio da napusti Tužilaštvo BiH i o tome je obavijestio rukovodstvo ove institucije.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE