• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo BiH najavilo tužbu protiv Mektića

Autor SRNA

Tužilaštvo BiH najavilo je da će protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića biti pokrenut postupak po tužbi za klevetu zbog iznesenih laži o glavnom tužiocu Goranu Salihoviću.

"Tužilaštvo BiH neće dozvoliti bilo kome, pa ni ministru bezbjednosti da vrši pritisak radi donošenja tužilačkih odluka u svrhu nečije predizborne kampanje jer u tome ne želimo učestvovati", saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju Tužilaštva BiH navodi se da ova pravosudna institucija radi u skladu sa zakonom, te da niko nema pravo da vrši pritisak kada će tužilačke odluke biti donesene.

Tužilačke odluke u predmetima biće donesene, kako ističu iz Tužilaštva BiH, onda kada se sprovedu sve potrebne istražne radnje i aktivnosti u interesu pravde i građana, a nikako u trenutku kada je to nekome politički potrebno.

"Ne želimo komentarisati neistine i insinuacije koje je u medijima u protekla dva dana iznosio Mektić, koji je zbog svog nezakonitog miješanja u ingerencije policije i pravosuđa već izazvao reagovanja struke i javnosti", dodaje se u saopštenju.

Mektić je za federalne medije izjavio da je glavni tužilac BiH Goran Salihović "glavni mešetar u državi koji nije u stanju istražiti nijednu diplomu".

Takva izjava ministra bezbjednosti uslijedila je nakon informacije da je Salihović pokrenuo istragu o Mektićevoj dipomi Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE