• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suspendovan glavni tužilac BiH Goran Salihović

Autori mondo.ba Autori SRNA

Prvostepena disciplinska komisija VSTS BiH donijela je odluku da se glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović od sutra privremeno udaljava sa dužnosti glavnog tužioca i tužioca u istom tužilaštvu do okončanja disciplinskog postupka.

Žalba ne odgađa izvršenje odluke o privremenom udaljavanju, saopšteno je iz VSTS-a.

U saopštenju se navodi da ovakvom odlukom Prvostepena disciplinska komisija VSTS-a BiH ničim ne prejudicira, niti može uticati na ishod disciplinskog postupka, kao i na pravo odbrane tuženog.

Kancelarija disciplinskog tužioca VSTS-a podnijela je 26. septembra Prvostepenoj disciplinskoj komisiji disciplinsku tužbu protiv glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića zbog pritužbi o povredi njegovih dužnosti.

Tužba je registrovana po službenoj dužnosti 8. avgusta, na osnovu medijskih navoda.

Nakon sprovedene istrage, Kancelarija disciplinskog tužioca utvrdila je da postoji dovoljno dokaza da je tuženi izvršio disciplinske prekršaje, i to propuštanje da traži svoje izuzeće od postupanja po predmetima kada postoji sukob interesa, te upuštanje u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku.

Utvrđeno je da je Salihović omogućavao vršenje dužnosti tužioca licima koje na to nisu zakonom ovlaštena, miješanje u postupanje sudije ili tužioca s namjerom opstruisanja ili potcjenjivanja njihovih aktivnosti, te namjerno davanje lažne, obmanjive ili nedovoljne informacije u vezi sa prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTS-a BiH.

Kancelarija disciplinskog tužioca je u navedenoj tužbi zatražila izricanje disciplinske mjere razrješenje od dužnosti tuženog, te uputila zahtjev Prvostepenoj disciplinskoj komisija VSTS-a BiH da donese odluku kojom će glavni tužilac Tužilaštva BiH biti udaljen od obavljanja dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

Salihović je negirao sve optužbe.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE