• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: Tužilaštvo BiH proganja Srbe

Autor SRNA

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ocijenio je danas da Tužilaštvo BiH nastavlja da proganja Srbe, zbog čega se stvara nepovjerenje.

Govedarica je naveo da se veliki broj predmeta za ratne zločine nad Srbima očigledno ne rješava, kao i da Tužilaštvo "hiperaktivno radi" na predmetima ratnih zločina nad bošnjačkim stanovništvom.


"Tužilaštvo nastavlja svoj posao i isključivo vidi Srbe kao krivce", rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci povodom današnjih hapšenja osumnjičenih za ratne zločine u Prijedoru.

On je istakao da bi trebalo postaviti pitanje šta se dešava sa slučajevima u kojima su stradali Srbi - "Dobrovoljačka", "Dudaković", "Mrkonjićka grobnica", "Sijekovac", "Sarajevo".

Govedarica je ocijenio da "pravosuđem očigledno upravljaju pravosudna mafija i pogrešni ljudi", kako na nivou BiH, tako i u entitetima, zbog čega je potrebna sveobuhvatna reforma pravosuđa.

"LJudi koji su uhapšeni gledaju kako će preživjeti od 1. do 1. u mjesecu. Izgleda da je najlakše iživljavati se nad narodom i običnim čovjekom", kaže Govedarica.

On je naglasio da su, za razliku od ratnih zločina, svi predmeti privrednog kriminala "pomjereni u stranu" i da na ovom planu nema nikakvih rezultata.

Kada je riječ o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH koji je najavljivao, Govedarica je izrazio nadu da će o ovom pitanju biti razgovarano u parlamentu BiH.

"Ako do toga ne dođe, predložićemo kolegama u Srpskoj i Federaciji BiH da raspišu referendum o temi i pitaju građane da li su u pravosuđu potrebne korjenite reforme", poručio je Govedarica.

Govoreći o neusvajanju budžeta Srpske, Govedarica je rekao da je, prema Zakonu o budžetskom sistemu, do 15. novembra potrebno usvojiti nacrt, a do 15. decembra prijedlog budžeta, što pokazuje da vlast krši zakon.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE