• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optuženi Zečevićevi "dileri"

Specijalno tužilaštvo Srpske podiglo optužnicu protiv devet osoba za organizovani kriminal u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i prometom droge.

 Optuženi Zečevićevi "dileri" Izvor: MONDO

Optužnica je podignuta protiv Rada Zečevića (44) iz Broda, Marinka Radanovića (43) iz Sijekovca, Vlade Kanjerića (57) iz Šekovića, Ranka Mikića (50) iz Doboja, Jasmina Čavalića (26) iz Dervente, Miodraga Jeftića (31) iz Broda, Bože Matanovića (52) iz Donjeg Svilaja, Dušana Lukića (42) iz Šekovića i Dragana Dragičevića (44), nekadašnjeg inspektora CJB Doboj, prenose štampani mediji u BIH.

Zečević se tereti da je od 26. marta do 3. avgusta prošle godine, radi sticanja finansijske dobiti, organizovao i rukovodio zločinačkim udruženjem u čijem sastavu su se nalazili ostali optuženi. Oni su zajedno radili na području Doboja, Broda, Dervente, Odžaka, Banjaluke i Slavonskog Broda, tako što su od njima poznatih osoba neovlašteno kupovali, držali, prenosili, posredovali u prodaji i prodavali heroin i marihuanu, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva RS.

Uhapšeni su u zajedničkoj akciji MUP-a RS i policije Republike Hrvatske na suzbijanju trgovine drogom pod nazivom "Gradina 2".  Akcija je izvedena početkom avgusta prošle godine, a u njoj je ukupno uhapšeno 20 posoba, 13 u BiH i sedam u Hrvatskoj.

U akciji je zaplijenjeno oko šest kilograma heroina i manja količina marihuane, naoružanje, municija i minsko-eksplozivna sredstva. Vrijednost pronađene droge na crnom tržištu procijenjena je na oko pola miliona maraka. Oduzet je i pištolj marke CZ, kalibra 7,65, te nekoliko mobilnih telefona.

Bivši inspektor CJB Doboj Dragan Dragičević, zvani Coke, osumnjičen je da je bio uključen u prodaju narkotika koje su njegove kolege ranije zaplijenile u brojnim uspješnim akcijama.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE