• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi odbili rezoluciju o Srebrenici

Odbornici iz reda srpskog naroda u Skupštini opštine (SO) Srebrenica odbili su rezoluciju o Srebrenici.

 Srbi odbili rezoluciju o Srebrenici Izvor: MONDO

Prijedlog potpredsjednika Skupštine opštine Zulfe Salihovića da se u Program rada opštinskog parlamenta za ovu godinu uvrsti donošenje Rezolucije o Srebrenici, koju je prošle godine usvojio Evropski parlament nije naišao na odobravanje odbornika iz reda srpskog naroda.

Program rada opštinskog parlamenta za ovu godinu usvojen je uz zaključak da će SO Srebrenica u ovoj godini razmatrati inicijative građana i političkih partija sa posebnim osvrtom na presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu.

"Rezolucija će do 11. jula biti usvojena ili nametnuta ovoj skupštini, htjeli vi to ili ne", rekao je Salihović u obraćanju odbornicima iz reda srpskog naroda, izrazivši žaljenje što njegov prijedlog nije prihvaćen, jer se, kako je rekao, radi o humanoj rezoluciji.

Srpski odbornici osudili su ovakav nastup i Salihovićeve prijetnje nametanjem bilo kakvih odluka.

Predsjednik SO Radomir Pavlović rekao je da predstavnici bošnjačkog naroda nisu mogli da očekuju usvajanje rezolucije koja, kako je rekao, nije u skladu sa platformama političkih stranaka.

"Ova skupština je u junu 2005. godine donijela zaključak kojim je osudila sve zločine počinjene od 1992. do 1995. godine na području Srebrenice. Smatramo da smo puno učinili na suživotu i pomirenju, jer smo u Program rada skupštine uvrstili komemorativnu sjednicu u pomen svim žrtvama", naglasio je Pavlović.

On je istakao da Skupština opštine neće usvojiti Rezoluciju o Srebrenici sve dok tu rezoluciju ne usvoji Narodna skupština RS i Parlamentarna skupština BiH.

Odbornik Miloš Milovanović rekao je da inicijative, za koje se unaprijed zna da neće dobiti podršku većine odbornika, ne treba ni pokretati, jer su one neprihvatljive.

"Prošlo je vrijeme nametanja odluka u ovoj skupštini. Možete da pokrećete inicijative, ali nemojte da osuđujete one koji ih ne podržavaju", rekao je Milovanović na sjednici SO Srebrenica.

Na 9. redovnoj sjednici SO Srebrenica usvojeni su izvještaji o radu opštinskog parlamenta i načelnika za prošlu godinu i donesena odluka da bude izvršena legalizacija svih objekata izgrađenih do 1992. godine čiji vlasnici su zbog ratnih dešavanja ostali bez dokumentacije.

Za vršioca dužnosti direktora novog preduzeća Radio-televizija Srebrenica danas je imenovan Sakib Smajlović.

Nakon primjedbi i sugestija na pojedine stavke, odbornici su u javnu raspravu uputili Nacrt budžeta opštine za ovu godinu čiji je okvirni plan 6.100.000 KM. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE