• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SM: Počela sjednica, prisutni Šarović i Mektić

Autori mondo.ba Autori SRNA

Sjednica Savjeta ministara BiH počela je u Sarajevu, a prisustvuju joj i dva ministra iz reda srpskog naroda Mirko Šarović i Dragan Mektić.

U Sarajevu je za danas zakazana redovna sjednica Savjeta ministara BiH koja je trebalo da bude održana prošle sedmice.

Prošlog utorka, 21. februara, održana je telefonska sjednica na kojoj su razmatrani samo hitni, odnosno "materijali koji su bili vezani za rokove".

Iz Saveza za promjene (SzP) tada je rečeno Srni da sjednica Savjeta ministara BiH nije održana jer predstavnici SzP-a ne žele da učestvuju u radu ove institucije dok ne bude razriješeno pitanje revizije presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Na dnevnom redu današnje sjednice je izvještaj o preduzetim i preostalim aktivnostima u vezi sa pripremom odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Savjet ministara trebalo bi da razmatra i prijedlog odluke o koordinatoru za Instrument pretpristupne pomoći (IPA dva) i prijedlog odluke o Odboru za IPA dva.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da će biti riječi i o informaciji o sprovođenju Komunikacione strategije za informisanje javnosti o procesu pristupanja BiH EU u prošloj godini.

Savjet ministara razmotriće nacrt odluke o ratifikaciji Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između BiH, sa jedne strane, i Evropskih zajednica i njihovih država članica, sa druge strane, da bi se uzelo u obzir pristupanje Hrvatske EU.

Pred ministrima će se naći i prijedlog odluke o usvajanju Statističkog programa BiH za period 2017-2020. godina.

Na dnevnom redu su informacija o aktivnostima na pripremi okvirnih smjernica za uspostavljanje i razvoj poljoprivrednog informacionog sistema u BiH i informacija o aktivnostima na uspostavljanju i razvoju sistema identifikacije zemljišnih parcela u BiH.

Savjet ministara BiH raspravljaće i o Analizi sprovođenja Zakona o poljoprivredi, ishrani i ruralnom razvoju BiH.

Biće riječi i o dokumentu Ekonomski trendovi za period januar-septembar prošle godine.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 časova, a po njenom okončanju najavljeno je saopštenje.

Mektić: Radiću na današnjoj sjednici

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da će podržati stav Saveza za promjene o radu Savjeta ministara BiH ma kakav bude, kao i da će raditi i glasati na današnjoj sjednici Savjeta ministara.
"Što idem na sjednicu ako neću glasati? Ne idem da se družimo", rekao je Mektić novinarima prije današnje sjednice Savjeta ministara BiH.

On je naveo da o načinu na koji će raditi Savjet ministara treba pitati predsjedavajućeg Savjeta Denisa Zvizdića, koji odlučuje kako će voditi sjednicu.

"Ja nisam predsjedavajući, nisam nijedan od zamjenika", izjavio je Mektić novinarima.

Mektić je dodao da ne može da komentariše izjavu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice o tome da će Savjet ministara raditi u tehničkom mandatu.

"Mora da se definiše šta tačno znači rad u tehničkom mandatu", istakao je Mektić, navodeći da mu je jasno šta znači tehnički mandat nakon izbora, pa do izbora novog Savjeta ministara.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE