• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klokić: Pitaćemo Izraelce o Predstavništvu

Autor SRNA

Ministar kaže da nema informacija da sa predstavništvom RS u Izraelu postoje neki problemi.

 Predstavništvo RS u Izreaelu Izvor: mondo.rs
Izvor: mondo.rs

  Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da od zvaničnih institucija Izraela nije dobijen nikakav izvještaj o tome da li postoje problemi u vezi sa funkcionisanjem Predstavništva Srpske u toj državi, te naveo da će se vlasti Srpske obratiti izraelskim institucijama da bi to utvrdili. 

"Mi ćemo se u narednom periodu obratiti institucijama Izraela da bismo saznali da li ima problema u funkcionisanju Predstavništva Srpske. To predstavništvo funkcioniše i ono je organizovano onako kako je nekada bilo organizovano, od 1998. do 2012. godine, kada je promijenjeno u udruženje, a sada je ponovo registrovano kao komercijalno predstavništvo Srpske d.o.o", rekao je Klokić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio predstavništva Srpske u inostranstvu imaju, prije svega, zadatak da predstavljaju Srpsku u zemljama u kojima se nalaze.

"Predstavništva savkog mjeseca podnose ovom ministarstvu finansijske izvještaje, a godišnje se na sjednici Vlade Srpske usvaja informacija o radu, kao i o planu rada za narednu godinu predstavništava. Ti podaci, informacija o regionalnoj i institucionalnoj saradnji Srpske, koja svake godine dolazi na raspravu u Narodnu skupštinu, dostupni su javnosti", naveo je Klokić.

On je istakao da su ti podaci dostupni i Glavnoj službi za reviziju javnog sektora Srpske, kao i da ovo ministarstvo svake godine dobija pozitivan revizorski izvještaj

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE