• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi konkurs za direktora Agencije za bankarstvo

Autor mondo.ba

Ministarstvo finansija RS raspisalo je novi konkurs za direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo RS nakon što ranije predloženi kandidati nisu dobili podršku u Narodnoj skupštini RS.

Prvi konkurs je zatvoren krajem novembra prošle godine, a Vlada je za direktora Agencije za bankarstvo predložila Srđana Kondića, a za njegovog zamjenika Dragana Serdara. Njih je, međutim, od imenovanja na te pozicije dijelio jedan glas u Narodnoj skupštini.

Kako piše Glas Srpske, uslovima konkursa je, između ostalog, predviđeno da kandidat ne smije biti osuđivan za krivična djela protiv privrede i platnog prometa ili kršenje javnih i profesionalnih dužnosti. Za razliku od prošlog konkursa u ponovljenom nije predviđeno da kao eliminatorni faktor bude vođenje krivičnog postupka protiv kandidata.

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija rekao je da su kriterijumi preuzeti iz novog zakona i da su zbog toga drugačiji nego ranije.

"Postoje opšti uslovi koji se odnose na krivičnu odgovornost i neko ko ne ispunjava opšte uslove ne može biti izabran," rekao je Tegeltija za portal "Capital.ba".

Na čelu Agencije za bankarstvo bila je Slavica Injac, koja je krajem marta 2016. uhapšena sa još nekoliko lica zbog sumnje da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor za oko 123 miliona KM.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE