• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Kakve je koristi imala RS?

Autor SRNA

SDS pita Vladu Republike Srpske po kom pravnom osnovu je tokom protekle tri godine isplaćeno više od milion KM privrednom društvu koje vodi Arie Livne, a koje se i dalje predstavlja kao zvanično predstavništvo Republike Srpske

SDS traži od Vlade Republike Srpske da javnosti objasni kakve je koristi Republika Srpska imala u protekle tri godine od djelovanja "takozvanog Predstavništva Republike Srpske" u Izraelu, koje je nezakonito nakon svog zatvaranja uzelo više od milion KM građanima Republike Srpske.

"Iznoseći podatke da Predstavništvo Republike Srpske u Izraealu postoji u skladu sa izraelskim zakonima i da se radi o privrednom društvu Milorad Dodik se još više upetljao u svoju mrežu laži koju je godinama pleo sa Arieom Livneom, takozvanim šefom Predstavništva", navodi se u saopštenju SDS-a.

SDS dalje navodi da se predstavništva Republike Srpske u inostranstvu osnivaju se Uredbom o uslovima za formiranje i rad predstavništava Republike Srpske u inostranstvu koje donosi Vlada Republike Srpske.

"Tim uredbama je određeno da predstavništva predstavljaju neprofitne organizacije koje osniva Vlada Republike Srpske", ističu u SDS-u.

S obzirom na dopis Ministarstva inostranih poslova Izraela u kome se kaže da je Predstavništvo Republike Srpske u Jerusalimu zatvoreno 31. decembra 2013. godine, SDS pita Vladu Republike Srpske po kom pravnom osnovu je tokom protekle tri godine isplaćeno više od milion KM privrednom društvu koje vodi Arie Livne, a koje se i dalje predstavlja kao zvanično predstavništvo Republike Srpske.

"Očigledno je da je Vlada Republike Srpske nezakonito prebacivala sredstva građana privatnoj firmi u Izraelu koju vodi Arie Livne", navodi se u saopštenju SDS-a.

SDS izražava sumnju u diplomatsku korist koju je Republika Srpska mogla imati i koju ima od Ariea Livnea, s obzirom na dopis ambasadora Izraela u BiH Boaza Rodkina u kome zahtjeva da Arie Livne ne prisustvuje Danu sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac i Donja Gradina, dodaje se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE