• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik uvjeren: Imaćemo većinu u Srebrenici

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

"Razgovaraćemo, dijalogom, ali budite sigurni da ćemo imati 11 za skupštinsku većinu", istakao je Dodik.

 Dodik uvjeren: Imaćemo većinu u Srebrenici Izvor: Brankica Spasenić/MONDO
Izvor: Brankica Spasenić/MONDO

Lider SNSD-a Milorad Dodik je danas, nakon sastanka sa načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem, predsjednikom Opštinskog odbora Srebrenica Radomirom Pavlovićem i predsjednikom OO DNS-a Veliborom Ankićem, izrazio uvjerenje da će oni imati većinu u ovoj opštini, ali nije precizirao na koji način.

"Razgovaraćemo, dijalogom, ali budite sigurni da ćemo imati 11 za skupštinsku većinu", istakao je Dodik.

Kazao je i kako je današnji sastanak u Banjaluci sazvan na inicijativu predsjednika OO SDS-a u Srebrenici, a koji se onda nije pojavio.

"Mislio sam da smo stabilizovali vlast. Iznenadila me vijest da je došlo do promjena. Jedan odbornik SDS-a je iznenada zatražio nemoguće stvari, da se zaposli 13 ljudi, da mu se preda Vatrogasno društvo i drugo, što je bilo nemoguće", rekao je Dodik. Ocijenio je kako je "SDS pružila priliku SDA da se vrati na vlast u Srebrenici".

"Jasno je da su neodgovorni pojedinci i partije kao što je SDS dozvolili da dođe do ovakve konfiguracije koja je štetna za srpske interese, RS i Srebrenicu", dodao je uz ocjenu da su SDS-u odnosi sa SDA "važniji od nacionalnih interesa".

Grujičić je kazao kako ga je danas navodno zvao jedan investitor koji je krenuo za Srebrenicu, i pitao ga da li je on još načelnik ove opštine, jer bi u protivnom odustao od planirane investiticije.

"Politička situacija u Srebrenici se promijenila na gore. I pored svega nastojimo održati srpsko jedintvo. Start je bio dobar, ali je sve to poljuljano. Učiniću sve da skupštinska većina bude stabilna", rekao je Grujičić.

On i ostali politički predstavnici u Srebrenici iz SNSD-a i DNS-a još jednom su danas pozvali SDS da im se "pridruže" i da naprave širu koaliciju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE