• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U PDP-u očekuju i podršku dijela SNSD-a

Autor Agencije

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović najavio je danas da će ova partija sa SDS-om i NDP-om uskoro u Narodnoj skupštini Republike Srpske podnijeti inicijativu za smjenu Vlade Srpske zbog, kako kaže, katastrofalne ekonomske situacije.


Borenović je na konferenciji za medije u Banjaluci rekao da će PDP, u narednih nekoliko dana, sa SDS-om i NDP-om pripremiti inicijativu i obimno obrazloženje za smjenu Vlade Srpske koja, kako tvrdi, nema odgovor ni na jedno ključno ekonomsko pitanje.

"Ponudićemo da i ostale stranke učestvuju u podnošenje inicijative za skupštinsko izglasavanje nepovjerenja Vladi Srpske. Očekujem da ovo podrži i dio SNSD-a i vladajuće većine, jer su pojedinici izjavljivali da su nezadovoljni radom Vlade Republike Srpske", dodao je Borenović.

On kaže da je nevjerovatno da je za pet godina 10 puta uvećan dug zdravstvenih ustanova za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje i da sada iznosi 216 miliona KM, te da je ukupan dug po glavi stanovnika u Republici Srpskoj 4.500 KM.

On je napomenuo da je PDP za saradnju sa svim političkim partijama koje su spremne da realno sagledaju trenutnu situaciju u Republici Srpskoj.

"Nemamo problem da sarađujemo sa DNS-om i ostalim političkim strankama, pa čak i sa onim koje su spremne da se reformišu i promijene lidere koji su nas doveli do ovakvo lošeg stanja. PDP razgovara sa svim političkim partijama i ne isključujem da će u narednom periodu biti pregovora o saradnji sa nekim od njih", rekao je Borenović.

Borenović je ponovio je PDP protiv privatizacije Rudnika željezne rude "LJubija" i očekuje da je neće podržati ni Narodna skupština Republike Srpske.

Predsjednik Ekonomskog savjeta PDP-a Jelena Trivić navela je da bruto domaći proizvod u Republici Srpskoj po glavi stanovnika iznosi 7.800 KM, a u Federaciji BiH 8.425 KM.

Ona je rekla da je ukupan dug Republike Srpske 5,5 milijardi KM, a učešće bruto domaćeg proizvoda u dugu 57,8 odsto, što dovoljno govori o ekonomskoj situaciji.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

A koji crni SDS je l Govedarica vidis da od njega svi pobjegose?

xxx

Ovi politicari bez obzira opozicija ili vladajuci sprdaju se sa narodom do kad pitanje je

Bla bla

Vlada Cvijanoviceve je losa, ali alternativa osim lagodne pozicije da samo kritikuje, nije nikakva alternativa. Ako na narednim izborima SNSD ne izvuce odnekud mnogo jace kadrove, RS ce biti u velikom problemu. Jer od SzP to iskreno niko ni ne ocekuje, ali takodje i DNS se mora izgurati iz vlasti jer je usisao jako jako lose kadrove svih drugih partija i oni Vladi stvaraju dodatni problem a ne vrijede nicemu

MONDO REPORTAŽE