• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP: Vlada ćuti na pitanja o predstavništvu

Autor SRNA

Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je danas da im Vlada Republike Srpske i ministarstva kojima su se obratili, ni poslije 30 dana, što je zakonski rok, nisu odgovorili na pitanja u vezi sa Predstavništvom RS u Izraelu.

 PDP: Vlada ćuti na pitanja o predstavništvu Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Iz PDP-a podsjećaju da je klub poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Srpske zatražio od Vlade da im odgovori "šta će uraditi povodom informacija o aferi `Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu`, ko je kriv za pljačku i obmanjivanje javnosti Srpske, ko će i kada vratiti novac u budžet Srpske, kao i šta će Ministarstvo unutrašnjih poslova uraditi u vezi sa objavljenim navodima". 


"Ministra finansija Srpske Zorana Tegeltiju pitali smo koliko je tačan iznos novca koji je isplaćen u 2015, 2016. i u ovoj godini na ime rada Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, kao i na čiji račun su isplaćene ove pare, a tražili smo i potvrdu u vezi s tim", napominju iz PDP-a.

U saopštenju iz PDP-a se dodaje da su Tegeltiju pitali i "da li ima garanciju da je isplaćeni novac u protekle dvije godine iskorišten za rad Predstavništva Republike Srpske u Izraelu i da im dostavi bilo kakvu pisanu potvrdu".

"Tražili smo i da odgovori na šta su konkretno utrošena ova sredstva, da nam pobroji pojedinačno po stavkama, kao i koliki je ostvareni promet Republike Srpske sa Izraelom u protekle dvije godine", navode iz ove stranke.  


PDP podsjeća da su ministra unutrašnjih poslova Srpske Dragana Lukača pitali šta će MUP Srpske da uradi u vezi sa tvrdnjama izraelskog Ministarstva spoljnih poslova o postojanju Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, kada će provjeriti na čiji račun su u protekle dvije godine "lijegale" pare iz budžeta Srpske namijenjene Predstavništvu u Izraelu.

"Zahtijevali smo i da nam odgovori da li će i kada MUP Srpske provjeriti navode u vezi sa ovim slučajem i kada će javnost Republike Srpske biti informisana o koracima iz MUP-a", dodaje se u saopštenju.

Iz PDP-a navode da "Vlada Srpske i njeni ministri ćute, iako su obavezni da odgovore i da javnost treba da zna da odgovore traže i dalje".

"U međuvremenu, listi već pitanja pridružujemo i nova-tražimo da nam se dostavi tačan iznos svih pojedinačnih primanja koje Arie Livne, osim po osnovu rada misterioznog predstavništva u Jerusalimu, ostvaruje iz budžeta po osnovu savjetničkog rada u Kabinetu predsjednika Republike Srpske, kao i rada u Senatu Srpske", ističe se u saopštenju iz PDP-a.

Klub poslanika PDP u Narodnoj skupštini zatražio je odgovor i od Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske u vezi sa izgradnjom stambeno-poslovnog kompleksa u kojem se nalazi "Jevrejski kulturni centar".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE