• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US: Usvojena Deklaracija o nepovredivosti Srpske

Autor SRNA

Skupština Ujedinjene Srpske usvojila je danas Deklaraciju o nepovredivosti Republike Srpske u kojoj se navodi da je Srpska jedinstven i nedjeljiv ustavnopravni entitet.


U Deklaraciji se navodi i da se prenos nadležnosti na nivo BiH može sprovesti samo u oblastima u kojima je to u interesu Srpske i da se Srpska ne odriče mogućnosti vraćanja oduzetih nadležnosti.

Na Skupštini Ujedinjene Srpske usvojene su i Platforma za političko djelovanje do opštih izbora 2018. godine, kao i Platforma ekonomskog razvoja Srpske.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da Srpskoj treba bolja nacionalna i ekonomska politika, uspješnija i bolje organizovana državna administracija, ali i više nacionalnog konsenzusa između faktora iz zajedničkih institucija BiH i Vlade Srpske.

On je rekao da je današnji skup organizovan na dan kada su prošle godine organizovani miting opozicije i kontramiting vlasti, te da Ujedinjena Srpska danas promoviše nacionalno pomirenje i konsenzus, umjesto međusobnih optuživanja.

"Ono što je bilo organizovano 14. maja prošle godine u Banjaluci nije se desilo kod nas, ali su ga realizovali u Makedoniji. To su projekti destabilizacije republika, uvođenja vanrednih stanja, sukoba, tuča u parlamentu, blokada, demonstracija, paljenja", rekao je Stevandić novinarima nakon svečane akademije Ujedinjene Srpske.

On je istakao da je ponosan što je Ujedinjena Srpska uspjela da trasira put odgovornije nacionalne politike i što je jedan od faktora koji takav scenario sprečava u Srpskoj.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE