• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija: 21 milion evra za podršku zapošljavanju

Autor SRNA

Projektom se planira se zaduženje od 21 milion evra za podršku zapošljavanju, rekao je ministar finansija RS, Zoran Tegeltija.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da je cilj projekta podrške zapošljavanju povećanje zaposlenosti u privatnom sektoru odabranih ciljnih grupa registrovanih nezaposlenih lica, prije svega mladih, dugoročno nezaposlenih i osoba koje imaju više od 40 godina, te jačanje službi Zavoda za zapošljavanje.

Obrazlažući Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci - Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj po Projektu podrške zapošljavanja, Tegeltija je naveo da je riječ o zaduženju od 21 milion evra, što predstavlja 42 odsto od 50 miliona evra ukupnog zaduženja za BiH.

On je rekao da se sredstva zajma odobravaju Srpskoj pod uslovima roka otplate od 32 godine, period odgode plaćanja od sedam godina, kamatnu stopu koja se obračunava u vrijednosti Euribora uvećanog za varijabilni raspon, te otplatu glavnice polugodišnje - 15. maja i 15. novembra.

Tegeltija je dodao da su sredstva zajma namijenjena za podršku zapošljavanju posredstvom aktivnih mjera zapošljavanja u okviru programa zapošljavanja u privredi (za registrovana nezaposlena lica duže od 12 mjeseci), podršku zapošljavanju za registrovana nezaposlena lica koja imaju više od 40 godina, te zapošljavanja mladih i podršku sistemu upravljanja, nadzora i komunikacija Zavoda za zapošljavanje.

Planirani rok realizacije projekta je 1. oktobar 2021. godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE