• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Interpelacija: PDP i premijerka, druga runda

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je stav Vlade jasan i da je davno rečeno da pisani odgovor na interpelacije neće dostavljati.

 Interpelacija: PDP i premijerka, druga runda Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Upitana da prokomentariše današnje saopštenje PDP-a u kojem navode da bi premijer Srpske morala da odluči "da li će slušati volju naroda koji su birali poslanike u Narodnu skupštinu Republike Srpske ili svog partijskog šefa", Cvijanovićeva je izjavila Srni da ona uvijek sluša i poštuje volju naroda koji je izabrao poslanike u Narodnoj skupštini.

"U parlamentu se jasno manifestuje volja naroda, baš kao što je bio slučaj i sa izbornim rezultatom, ko ima većinu i ko ima koliku podršku naroda. Dovoljno je da se prebroje poslanički mandati. Prema tome, Narodna skupština odlučuje hoće li ili neće o nečemu biti raspravljano", rekla je Cvijanovićeva.

PDP je saopštio danas da će interpelacije biti na dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske, bez obzira na želje premijera, pa i ukoliko Vlada Srpske odluči drugačije, jer je presudan skupštinski Poslovnik.

Iz PDP-a ocjenjuju da je "skandalozno" što su za premijera Republike Srpske Željku Cvijanović "gubljenje vremena" problemi u zdravstvu, penzije, natalitet ili životni standard, kao dio interpelacija.

"Žao nam je što Cvijanovićeva ne razumije sadržaj interpelacija, ali bi morala da pokaže minimum poštovanja prema javnosti Republike Srpske koja očekuje odgovor na brojna pitanja", navode iz PDP-a.

Iz PDP-a navode da će Cvijanovićeva morati da odluči "da li će slušati volju naroda koji su birali poslanike u Narodnu skupštinu Republike Srpske ili svog partijskog šefa koji je jučerašnjim nastupom pokazao da je odavno napustio i demokratske i parlamentarne principe".

Cvijanovićeva je izjavila danas da interpelacije opozicije u formalnom smislu imaju manjkavosti, da sadrže neažurirane i netačne podatke, te tendenciozno sastavljene konstatacije, ocijenivši da je riječ o politikanskom pravljenju tema.

Ona je poručila da ne postoji nijedna tema, koja se pominje u interpelaciji, a da nije razmatrana u javnom diskursu, da su sva pitanja dostupna javnosti kroz izvještaje i informacije koje su u Narodnoj skupštini razmatrane, te da Vlada iz tog razloga nema namjeru da pisano na njih odgovara.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

del boj

Ova nije sposobna da bude razredni starješina a kamoli da bude predsjednik vlade.

MONDO REPORTAŽE