• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS pozvao Tegeltiju da podnese ostavku

Autor mondo.rs

SDS je danas pozvao na ostavku ili smjenu ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltije zbog kritika koje je on uputio Glavnoj službi za reviziju javnog sektora RS.

 SDS pozvao Tegeltiju da podnese ostavku Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba
Izvor: Vedran Ševučuk/Mondo.ba

  Tegeltiji ''nije sjeo'' konsolidovani finansijski izvještaja za korisnike budžeta Republike za prošli godinu u kome su revizori naveli da je manjak u kasi RS 175 miliona KM.

"Svjedočimo najjačem napadu na Glavnu službu revizije RS do sada i to od strane ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltije, što cijeloj stvari daje posebnu težinu", saopštili su iz SDS-a.

"Ocjene ministra finansija Zorana Tegeltije su direktan napad na profesiju i odbijanje bilo kakve odgovornosti za stanje javnih finansija koje je u konstantnom pogoršanju. Uostalom, ministar treba da objasni zašto Vlada ne stoji iza svog Izvještaja o konsolidovanom budžetu za 2016. godinu koji je povukla iz skupštinske procedure", stoji u saopštenju.

U SDS kažu da u se iz "napada ministra finansija na Glavnu službu za reviziju javnog sektora RS" vidi da su u Republici Srpskoj institucije samo paravan za vaninstitucionalno djelovanje i loše finansijsko upravljanje.

"Nakon ovakvog skandaloznog nastupa ministra, smatramo da bi ostavka ili smjena ministra bila jedino dobro rešenje za budućnost Republike Srpske", zaključuje se u saopštenju SDS.


Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE