• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Stevandić neće biti smijenjen

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da Nenad Stevandić neće biti smijenjen sa mjesta potpredsjednika Narodne skupštine RS, bez obzira na takve najave opozicije u RS.

On je nakon sastanka delegacija SNSD-a i Stevandićeve Ujedinjene Srpske rekao da saradnja sa Stevandićem nije uperena ni protiv koga.

"Primarno smo u koaliciji sa DNS-om i SP-om. DNS ima mogućnost da sarađuje sa drugim političkim partijama, a tako i mi imamo pravo da sarađujemo sa svima", naglasio je Dodik, te poručio da će se raditi i na široj „platformi“, koja bi trebalo da se pojavi pred izbore.

"Popio piće" s Nikšićem

Dodik je rekao da je ovih dana u Banjaluci „popio piće“ sa liderom SDP BiH Nerminom Nikšićem, ali da nije bilo razgovora o „ujedinjenju ljevice“ u BiH.

"Bio je Nikšić ovdje i popili smo piće. Ništa posebno. Nema nikakvog političkog dogovora", rekao je Dodik ali nije nije precizirao ko je inicirao sastanak.

Istakao je i da je imao dobru saradnju sa Nikšićem, dok je on bio predsjednik Vlade FBiH, te ispričao kako mu je jednom prilikom, u vrijeme rudarske nesreće u Zenici, ponudio dva helikoptera iz RS za evakuaciju.

"On se sada pojavio u Banjaluci, ali nismo pričali o nikakvom savezu. Poznato je da mi nismo zainteresovani da vodimo zajedničke institucije u ovom mandatu. Šta će biti nakon izbora, vidjećemo", rekao je Dodik.

Prokomentarisao je i najave iz opozicionog Saveza za promjene da će tražiti podršku DNS-a za smjenu Stevandića.

"Svakodnenvo sam u kontaktu sa Markom Pavićem. Stevandić neće biti smijenjen bez obzira na ambicije SzP-a. Dobro obavlja svoj posao i to nije na dnevnom redu", kazao je Dodik.

Poručeno je da je cilj saradnje SNSD-a i US-a je dovođenje do sloma politike SzP-a u Sarajevu.

Dodik je komentarisao i jučerašnji sastanak radne grupe za usaglašavanje političkih stavova u RS, te ocijenio da je nekorektno od opozicije što je ranije ponudila dokument sa svojim zahtjevima koji nisu zajednički i usaglašeni.

"Nemamo namjeru da ugrozimo taj proces sa svojim zahtjevima. Mogli smo i mi da izađemo sa svojom pričom", rekao je Dodik.

Stevandić je istakao da oni nisu usmjereni na rušenje vladajuće koalicije u RS.

" Nemamo namjeru da nekoga mijenjamo ili istiskujemo", poručio je Stevandić.

Na sastanku u Palati Republike delegaciju SNSD-a činili su i Željka Cvijanović, Nada Tešanović, Nebojša Radmanović i Slavko Mitrović, a u delegaciji Ujedinjene Srpske bili su Natalija Trivić, Milan Petković i Darko Kremenović.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

hsls

Baš je gospodin Stevanović objektivan i fer politicar i zato svako poštovanje.

Rade

Da ali igra se na to da se dns oslabi kolko je samo stevandic u doboju prijedoru i ostalim mjestima uzeo dns jer se zna da dns nesmije biti jak

MONDO REPORTAŽE