• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerka: Povećaćemo penzije za 2,5 odsto

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas u Tesliću dodatno poveđanje penzija u Srpskoj za oko 2,5 odsto.

 Penzioneri Izvor: arhiva, mondo.rs
Ilustracija
Izvor: arhiva, mondo.rs

Tokom uvodnog obraćanja na današnjoj redovnoj sjednici Skupštine Udruženja penzionera Srpske, Cvijanovićeva je navela da će se povećane penzije isplaćivati već u junu, a najkasnije u julu.

Cvijanovićevoj je danas u Tesliću uručena Zahvalnica za zalaganje u postizanju boljeg standarda penzionera i unapređenju rada Udruženja penzionera, koju joj je dodijelilo Udruženje penzionera Republike Srpske.

Priznanje je uručio predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj, koji je rekao da su penzioneri zadovoljni postignutim aktivnostima predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović, kako na unapređenju položaja penzionerske populacije, tako i na stabilizaciji i razvoju Republike Srpske.

MILIĆ: ZA POVEĆANJE TREBA 13,5 MILIONA KM GODIŠNJE

Direktor Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske Mladen Milić rekao je da novo povećanje penzija za 2,5 odsto na mjesečnom nivou zahtijeva dodatni iznos od 2.200.000 KM, odnosno 13.500.000 KM do kraja godine.

"Time ćemo doći do nekih 88.500.000 KM za jednu mjesečnu tranšu", rekao je Milić novinarima u Tesliću.

On je podsjetio da rebalansom budžet Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja za tekuću godinu iznosi oko 1.074.300.000 KM, dok će dodatnim uvećanjem penzija prilikom kocipiranja za 2019. godinu budžet Fonda preći cifru od 1.100.000.000 KM.

"Predsjednik Vlade je navela da će uvećanje najkasnije krenuti isplatom julske penzije, ali najvjerovatnije već 10. jula isplatom junskih penzija", naveo je Milić, koji prisustvuje sjedni

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branislav

Penzije jesu male ali treba povećavati i plate radnicima. Nama plate u Kliničkom centru nije povećana 9 godina. Čak je i smanjena pošto je minuli rad smanjen.

MONDO REPORTAŽE