• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako želiš da budeš vojnik, pročitaj ovo

Autor SRNA

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu raspisalo je danas javni oglas za popunjavanje 257 upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH.

 Konkurs za prijem 257 vojnika Izvor: arhiva, mondo.rs
Izvor: arhiva, mondo.rs

Oglas je objavljen na veb-stranici Ministarstva odbrane i traje 21 dan od dana objavljivanja, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Javni oglas za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika raspisan je u skladu sa planskim popunjavanjem personala Oružanih snaga, čime se pruža prilika mladim, svršenim srednjoškolcima da svoju karijeru posvete ovoj službi.

Na oglas se mogu prijaviti maturanti srednjih škola i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uslove definisane oglasom.

To podrazumijeva da su državljani BiH, zdravstveno sposobni za službu u Oružanim snagama, da nisu kažnjavani i da nemaju bezbjednosnu smetnju, u skladu sa Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH, te da se protiv njih ne vodi krivični postupak.

Za određeno formacijsko mjesto na koje se prijavljuju moraju imati odgovarajuću vrstu škole i stepen stručne spreme.

Kandidati koji trenutno pohađaju završni razred srednje škole, osim prijave na javni oglas i druge dokumentacije koja se traži, mogu dostaviti dokaz da pohađaju završni razred srednje škole, sa nazivom vrste škole i zvanja koje stiču.

Važno je napomenuti i da kandidati nisu mlađi od 18 ni stariji od 27 godina u vrijeme prijema, 1. novembra.

Ministarstvo odbrane na ovaj način pruža mogućnost mladima, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju častan posao sa sigurnom platom i mogućnošću obučavanja i izgrađivanja karijere u Oružanim snagama.

Testiranje kandidata biće obavljeno u centrima za regrutovanje u Sarajevu - kasarna "Rajlovac", u Banjaluci - kasarna "Kozara", u Čapljini - kasarna "Božan Šimović" i u Tuzli - vojna baza "Aerodrom Dubrave".

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor obaviće intervju sa najuspješnijim kandidatima i nakon toga izvršiti izbor i predložiti kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Prije upućivanja na obuku izabrani kandidati moraće uspješno proći zdravstvene preglede i bezbjednosnu provjeru.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja su izabrani tokom prijema.

Rok za predaju prijava sa pratećom dokumentacijom na javni oglas je 21 dan od dana objavljivanja na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati mogu preuzeti na službenoj stranici resornog ministarstva (mod.gov.ba), te dobiti lično ili putem telefona od centara za regrutovanje i tranziciju u Sarajevu (033-773-437), Banjaluci (051-335-886), Čapljini (036-811-084) i Tuzli (035-814-954).

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE