• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska će izmijeniti zakon i slaviti 9. januar

Autor SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će Srpska usvojiti izmjene zakona kojima će biti omogućeno da slavi 9. januar kao Dan Republike

 Srpska će izmijeniti zakon i slaviti 9. januar Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Čubrilović je istakao da je svima jasno da će Srpska i ubuduće slaviti dan svog osnivanja, u skladu sa zakonom i običajima.

On je naglasio da je parlament 19. aprila zvanično primio odluku Ustavnog suda BiH kojom se usvaja zahtjev grupe delegata jednog kluba u Vijeću naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti člana Zakona o danu Republike.

On je podsjeto da taj sud nije razmatrao zahtjev Vijeća naroda Srpske, organa koji je mogao biti apelant, već je uzeo u razmatranje apelaciju samo jedne grupe delegata, što govori da je sporan kredibilitet i pravo po kojem postupa Ustavni sud BiH.

"Istoriju i činjenice ne može niko mijenjati i jasno je da je Srpska nastala 9. januara 1992. godine voljom srpskog naroda i izabranih predstavnika, prije početka građanskog rata", izjavio je Čubrilović za "Glas Srpske".

On je istakao da Ustavni sud BiH, u kome odlučujuću ulogu imaju tri stranca i dva Bošnjaka, može i dalje da donosi političke odluke, a Srpska će u skladu sa Ustavom, ako bude trebalo, ponovo pripremiti nove izmjene zakona.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE