• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Dok smo u mandatu, moramo raditi

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da je zakonska obaveza ministara da dolaze na sjednice i rade sve dok ne bude izabran novi saziv.

 Savjet ministara odgođena sjednica Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Za to smo plaćeni, to je naša obaveza. Pitanje formiranja Savjeta ministara nije naše, već stranaka. Mi smo u mandatu ne tehničkom, jer zakon to ne poznaje, nego u mandatu bez ograničenja do onog momenta dok se ne uspostavi novi saziv Savjeta ministara", kaže Šarović.

On je naveo da je današnja sjednica Savjeta ministara otkazana zbog nedolaska hrvatskih ministara, koji su to obrazložili proceduralnim pitanjima i nedostavljanjem odgovarajućih materijala.

"Ne mogu reći da li je to opstrukcija, vjerovatno ćemo znati za nekih sedam dana", rekao je Šarović novinarima, dodavši da pred Savjetom ministara stoje brojne obaveze.

On je naveo da se jutros konsultovao sa drugom dvojicom ministara iz reda srpskog naroda - bezbjednosti Draganom Mektićem i inostranih poslova Igorom Crnatkom i da je zajednički stav da se od predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića zatraži da za sljedeću sjednicu sazove novu sjednicu i da o tome na vrijeme obavijesti sve ministre, kao i da se otklone moguće proceduralne manjkavosti.

"Tada ćemo vidjeti da li je na sceni eventualno nešto drugo. Ukoliko bude nešto drugo, ukoliko to bude potpuno jasno, tražićemo od predsjedvajućeg da se primijene zakonske mogućnosti, a to je da se obave ključne konsultacije i da obezbijedimo da Savjet ministara funkcioniše", rekao je Šarović.

On je ocijenio da telefonske sjednice nisu način da Savjet ministara radi.

"Tako se rješavaju manje važna pitanja, suštinska su za redovnu sjednicu", istakao je Šarović, navodeći da više od 60 tačaka čeka na razmatranje, od kojih su neke veoma bitne i u vezi su sa finansiranjem razvoja infrastrukture.

Svako neodržavanje sjednice Savjeta ministara, kaže Šarović, odražava se na ukupnu ekonomsku, političku i svaku drugu situaciju u BiH.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

haha

Hrvati brane volju naroda RS da bi dosla vlast koju je narod izabrao a ovi izdajnici idu na sjednice u nadi da ce uz Bakirovu pomoc, i sluzeci mu vjerno, ostati citav mandat nenarodna vlast

MONDO REPORTAŽE