• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija ponovo u parku, saopšteni novi zahtjevi

Autor mondo.ba

U banjalučkom parku "Mladen Stojanović" održan je drugi po redu protest opozicije pod nazivom "Sa tobom nas je više". Organizatori saopštili nove zahtjeve.

Prvi zahtjev ostao je isti kao i prethodnog četvrtka a to je da policija odobri građanima javno okupljanje na Trgu Krajine.

Drugi je da se riješi ekološka katastrofa o kojoj se, kako navode organizatori, ćuti. 

Treći zahtjev je da se diplome zaposlenih u javnom sektoru stave na uvid javnosti.

Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini RS izjavila je od zahtjeva neće odustati. 

"I za piralen i za diplome idemo sa peticijama. Sa potpisima za rješavanje ekološke katastrofe idemo prema gradskim vlastima a rok je odmah. Za diplome sa peticijom idemo prema Narodnoj skupštini RS gdje ćemo tražiti da se objavi spisak svih zaposlenih i njihovih diploma. Moramo na ovaj način natjerati vlast da počne raditi svoj posao za koji su plaćeni", istakla je Trvićeva.

Draško Stanivuković istakao je kako se milioni našeg novca troše na luksuz, zdravstvo je u kolapsu, a ljudi u redovima za pregled.

"Djecu liječimo SMS porukama, ambulantna i vatrogasna kola stara decenijama. Od ponedjeljka na Trgu Krajine biće potpisivanje tri peticije. Jedna za okupljanje na Trgu, druga za rješavanje trovanja piralenom i treća za diplome na uvid", poručio je Stanivuković i dodao da će po predavanju potpisa saopštiti datum trećeg okupljanja.

"Nakon dva protesta mora doći i treći", naglasio je on.

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a poručio je kako je da i ovo, kao i prošlo okupljanje, ima za cilj otpor prema represiji.

„Nismo podanici policije, želimo da živimo slobodno. Najbolji odlaze odavde, ostaju pogubne posljedice, jer novci budu i prođu, a posljedice odlaska čitavih porodica ćemo dugo osjećati", rekao je Vukanović na današnjem protestu u banjalučkom parku.

Aktivisti PDP organizovali su uoči protesta u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci potpisivanje peticije „Stop piralenu“ kao i peticiju da se naredno okupljanje održi na Trgu Krajine, kako su ranije i najavili poslanici ove partije Jelena Trivić i Draško Stanivuković.

Prošle sedmice održano je prvo protestno okupljanje u parku „Mladen Stojanović“ koje su organizovali poslanici Narodne skupštine RS iz reda opozicionih stranaka.

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

Koliko vidim narod je zadovoljan, dobro zivi, ima za sladoled da se rashladi ovo ljeto. I penzioneri imaju dobre penzije, svi unaprijed uplatili ljetovanje na selu. Cemu onda protesti, a pogotovo na Trgu. Pa kuda ce setati jadni gradjani? Nemaju kuda, a i nemaju s cim.

Koja

TRG KRAJINE JE ZA GRAĐANE REPUPLIKE SRPSKE I DOBRO NAMJERNE A NE OŠTAPLERE. SAMO BORCI VRS MOGU UZET PRAVO DA TRAŽE TRG KRAJINE ZA ODBRANU RS. PITANJE NA KOJE TREBA ODGOVORIT VLAST A TO JE NEREDI, ŠTETU I PONIŽENJE BANJALUKE U 2018 OD TI ISTI ZAŠTO NE ODGOVARAJU PRE SUDOM I NARDOM. JADNA JE PARTIJA I DRŽAVA KOJE IMA OVAKU POLITIČKU PARTIJU. PROTEST NIJE OPOZICIJA VEĆ PDP.

Xy

@Koja Zasto bi borci na Trg, pa oni imaju visoke boracke dodatke, posebno su cijenjeni u ovom drstvu, vlast ih izuzetno postuje. Pa oni su stvorili Republiku u kojoj se lako postaje milioner.

?

Ko je opozicija, je l ova cetvorica sto drze za dnevnicu neki plakat a realno ne znaju ni jesu posli ili dosli. Ne zasmijavajte narod, sa svim opozicionim novinarima i poslanicima ne bude ih ni 150 tamo.

Mrš

Samo mijenjaju teme. Jedna te ista grupica plaćenika

MONDO REPORTAŽE