• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Biće i starih i novih imena

Autor SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je Srni da će na predstojećim lokalnim izborima u BiH, koji će biti održani naredne godine, među kandidatima ove partije za načelnike i gradonačelnike biti i novih i starih imena.

 SNSD kandidati na lokalnim izborima Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

  Cvijanovićeva je naglasila da SNSD kao velika i organizovana politička partija nikada nema klasične pripreme za izbore, jer su njeni predstavnici stalno na terenu, sa građanima i slušaju njihove potrebe i zahtjeve. 


"Imamo taj formalno propisani dio, odnosno kampanju kada se sve sumira i ide od grada do grada. Naša kampanja je naš odnos prema građanima i to je nešto što se dešava svakodnevno u kontinuitetu evo već 13 godina, koliko smo na vlasti. Mi smo u stalnom kontaktu sa ljudima, planiramo i realizujemo projekte, objašnjavamo ljudima šta smo uradili, šta nismo uspjeli", naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, SNSD nema klasične pripreme za izbore osim tih organizaciono-tehničkih stvari i te predizborne vizure u kojoj se dešavaju mitinzi i ono što čini predizbornu kampanju.

Ona je navela da je SNSD stalno u pripremi jer stalno i upravlja svim procesima i sluša šta građani kažu - gdje treba škola, bolnica, obdanište, gdje treba napraviti put i slično.

"Naš zadatak je i da vodimo računa da institucije Republike Srpske funkcionišu, da držimo političku stabilnost koja je osnova svega, jer bez nje nema ni ekonomskih pitanja kojima možemo da se posvetimo", istakla je potpredsjednik SNSD-a.

Na pitanje kakva je saradnja SNSD-a sa koalicionim partnerima, da li je sav teret vlasti na SNSD-u, kao najjačoj političkoj partiji, odnosno da li je SNSD najviše izložen napadima i kritikama, za razliku od ostalih stranaka koje čine koaliciju, Cvijanovićeva je rekla da u svakoj koaliciji najveća partija nosi i najveću odgovornost za određene stvari, ali kao po nekoj matrici kada se dešavaju dobre stvari i uspjesi onda su svi podjednako zaslužni za taj uspjeh.

"Sa druge strane, kada se desi neki neuspjeh, a kojeg u svakom poslu mora da bude, onda manje partije, koalicioni partneri, ne dijele te neuspjehe. Oni su tada negdje sa strane, ne daju izjave i tu neku linije odbrane čini opet najveća partija", rekla je Cvijanovićeva, dodavši da ne misli da je to neprirodno i da sve koalicije tako funkcionišu.

Oni veliki su tu i za dobra i za loša vremena, kaže Cvijanovićeva, dok manje partije vole dijeliti uspjeh, ali ne vole biti dio neuspjeha.

"Ne mogu reći da to ne razumijem, mada je nekada frustrirajuće ali to je prosto politički milje i kao takvog ga prihvatite", rekla je ona.

Cvijanovićeva je navela da je kao predsjednik Vlade, u čijem sastavu su bile tri koalicione partije, bila zadovoljna odnosom koji je imala sa ministrima i predsjednicima tih partija, te nije bilo nekih posebnih problema.

"I ako je bilo neko nezadovoljstvo, sve su to uglavnom bile rješive operativne, dnevne stvari i neka neslaganja u vezi sa pojedinim odlukama, ali ta koalicija je tada iznijela mnogo teških stvari na svojim leđima, ekonomskih, finansijskih i političkih izazova i da nije bilo te upućenosti jednih na druge sigurno je da ne bi bilo rezultata koje smo postigli", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je sada ta koalicija mnogo šira, a samim tim veća je i skupštinska podrška što je mnogo bolje, jer ima više aktera sa kojima se mogu dogovarati određene stvari, što je uvijek važno za Vladu i njen rad.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE