• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeli "Dani Srpske u Srbiji"

Autor SRNA

U Narodnom pozorištu u Beogradu večeras je svečano, uz intoniranje himni Republike Srpske i Srbije, otvorena manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", u prisustvu zvaničnika Srpske i Srbije.

 Počeli "Dani Srpske u Srbiji" Izvor: Samir Cacan, mondo.ba
Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Tokom narednih sedam dana u više gradova Srbije biće predstavljene naučne, kulturne i umjetničke institucije iz svih dijelova Srpske, a nastupiće i samostalni umjetnici, glumci i književnici.

Predviđene su pozdravne riječi srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića, dok će poruku NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja prenijeti vikarni episkop remezijanski Stefan.

Manifestaciji, čiji je organizator Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić i ministar za privredu i preduzetništvo Vjekoslav Petričević i direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

Otvaranju "Dana Srpske u Srbiji" prisustvuju i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Svečanom otvaranju prisustvuju i predstavnici Srpske pravoslavne crkve, članovi diplomatskog kora, članovi Srpske akademije nauka i umetnosti i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, generali vojske i policije, istaknuti umjetnici, naučnici, sportisti.

U umjetničkom dijelu programa na svečanom otvaranju biće izveden muzičko-dramski program "Pohvala srpskoj zemlji, srpskom narodu i srpskom jeziku", po scenariju Milovana Vitezovića i u režiji Dragana Elčića, uz učešće glumaca, muzičara i igrača iz Republike Srpske i Srbije.

Ova manifestacija, koja građanima Srbije svake godine putem zanimljivih programa predstavi kulturu, umjetnost, nauku, prosvjetu i privredu Republike Srpske, ove godine će imati 24 programa u više od 30 izvođenja u 21 gradu i opštini u Srbiji - od Subotice do Vranja, od Užica do Vršca.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE