• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odgođeno poništavanje diplome direktora OSA-e

Autor mondo.ba

Prosvjetna inspekcija RS odgodila postupanje po rješenju inspektora kojim im je naloženo da ponište diplomu direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića.

 Osman Mehmedagić Osmica diploma Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prosvjetna inspekcija RS uvažila je molbu rektora Univerziteta za poslovne studije Banjaluka Radovana Klincova da bude odgođeno postupanje po rješenju inspektora kojim im je naloženo da ponište diplomu direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića.

Rektor Univerziteta za poslovne studije Banjaluka je putem advokata, kako su to obrazložili u Prosvjetnoj inspekciji RS, izjavio žalbu na rješenje prosvjetnog inspektora, kojim je naloženo da se poništi i oglasi ništavom diploma na ime Osman Mehmedagić i ujedno podnio i molbu za odlaganje izvršenja rješenja. 

"Žalbu je prvostepeni organ dostavio na nadležno postupanje drugostepenom organu, odnosno Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo. Na osnovu dostavljene molbe za odlaganje izvršenja rješenja, dozvoljeno je odlaganje rješenja prosvjetnog inspektora, do okončanja postupka po žalbi koji se vodi pred nadležnim drugostepenim organom", navela je Prosvjetna inspekcija RS u odgovoru za Klix.ba.

Zaključili su da su mogućnosti postupanja u smislu podnošenja žalbe od subjekta kontrole, pokretanja drugostepenog postupka, upravnog spora i drugo, definisane Zakonom o opštem upravnom postupku, a od čega na kraju i zavisi konačan ishod inspekcijskog postupka.

Inspektorat Republike Srpske ranije je donio rješenje kojim je naložio poništavanje fakultetske diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije.

"Na osnovu zahtjeva Tužilaštva Bosne i Hercegovine za provjeru zakonitosti sticanja diplome Mehmedagić Osmana, izdate od Fakulteta poslovnih studija čiji je pravni sljednik Univerzitet poslovnih studija Banjaluka, Prosvjetna inspekcija RS je 30. jula izvršila vanrednu inspekcijsku kontrolu u navedenoj visokoškolskoj ustanovi", rekli su iz Inspektorata RS

.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE