• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Džaferović bez saglasnosti u Francuskoj"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Džaferović je otputovao na sahranu nekadašnjem francuskom predsjedniku Žaku Širaku bez saglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, saopšteno iz Dodikovog kabineta

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otputovao je u Pariz na komemoraciju i sahranu nekadašnjem francuskom predsjedniku Žaku Širaku bez saglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika.

U saopštenju se navodi da je nota Ambasade Francuske u BiH sa pozivom na komemoraciju i sahranu Širaku došla u Predsjedništvo BiH i u kabinet srpskog člana Predsjedništva, nakon čega su druga dva kabineta bez usaglašavanja organizovala putovanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića.

Džaferović je na put otišao juče i čak se u Beču susreo sa hrvatskim članom Predsjedništva Željkom Komšićem, dodaje se u saopštenju.

Reagujući na netačne i tendeciozne navode u pojedinim federalnim medijima, u saopštenju je navedeno da je sve učinjeno sa očekivanjem da kabinet srpskog člana samo pokrije već donesenu odluku.

"To smatramo nekorektnim. Smatramo nedostojnim to čime se koriste pojedini mediji, ali i politički akteri koji ne prezaju od toga da čak i od sahrane bivšeg predsjednika jedne strane države prave senzaciju", navedeno je u saopštenju iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović prisustvovao je danas u Parizu komemoraciji povodom smrti bivšeg predsjednika Francuske Žaka Širaka.

Džaferović se upisao u knjigu žalosti. On je prisustvovao i ručku koji je u Jelisejskoj palati za šefove država i vlada organizovao predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Džaferović je u kraćem razgovoru sa Makronom zahvalio za gostoprimstvo i uputio mu poziv da posjeti BiH, saopšteno je iz saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE