• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zasjeda PS BiH, imenuju Tegeltiju

Autor Fena

Četvrta hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je predviđeno potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, održava se danas u Sarajevu.

Komisija za pripremu izbora Savjet ministara BiH krajem novembra razmotrila je podobnosti te podržala kandidaturu i dala preporuku za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Prije toga je Predsjedništvo BiH 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma državnog parlamenta Denis Zvizdić jučer je izjavio novinarima kako očekuje da će danas biti potvrđeno imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

"Poslije toga očekujemo da će procesi ići u skladu s predviđenim procedurama dostave imena za ministre, zamjenike ministara, procedure provjere koje će provesti Centralna izborna komisija BiH i SIPA, tako da do kraja ove godine očekujemo da ćemo biti u prilici da imenujemo kompletan Savjet ministara BiH," rekao je Zvizdić.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović juče je izjavio kako vjeruje da će nakon potvrđivanja imenovanja za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija napraviti konsultacije sa svim političkim strankama koje trebaju predložiti imena ministara i zamjenika ministara.

"Mislim da su sva imena spremna, za sve resore," kazao je Čović.

Vjerujem, dodao je on, da smo stvorili preduslove da svakako prije katoličkog Božića imamo Savjet ministara BiH.

Predstavnički dom bi, takođe, na današnjoj sjednici trebalo da obavi imenovanje članova stalnih komisija Doma: Ustavnopravne komisije, Komisije za spoljne poslove, Komisije za vanjsku, trgovinu i carine, Komisije za finansije i budžet, Komisije za saobraćaj i komunikacije i Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE