• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stranačke liste u Banjaluci: Ljekari, privrednici, ugostitelji i dvojica rukometaša

Autor mondo.ba

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, Igor Radojičić, objavio je odborničku listu ove stranke za predstojeće lokalne izbore u Banjaluci. I druge stranke su predale odborničke liste, a na njima su neka imena koja su poznata u Banjaluci.

 Stranačke liste u Banjaluci lokalni izbori 2020 Izvor: Grad Banjaluka

Listu SNSD predvodiće aktuelni zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, a na listi će biti i dosadašnji odbornici, direktor ''Beme'' Marinko Umičević, ali poznati preduzetnik Nenad Grbić, poznatiji kao Nešo "Spid".

Za ulazak u gradsku skupštinu na izborima će se prvi put boriti golman Rukometnog kluba Borac i najbolji sportista Republike Srpske 2019. godine, Bojan ''Hans'' Ljubišić. Na listi su i harmonikaš i ugostitelj Duško Brkić-Gera, fitnes trener Saša Kecman, ali i jedan od najboljih studenata Univerziteta u Banjaluci, Stefan Kremenović, student Medicinskog fakulteta,

Radojičić je naglasio da su na listi dr Nevena Todorović koja vodi Dom zdravlja u Banjaluci, poljoprivrednica Vinka Savić, ljekari Mladen Šukalo, Snežana Kutlešić Stević, Stanislav Palija, Gordana Straživuk i Renata Tamburić.

Potencijalni odbornici su i direktor Fudbalskog kluba "Krupa" Mladen Ilić, Ljiljana Svjetlanović, vlasnica škole stranih jezika, kao i niz prosvjetnih radnika i privrednika.

"Uspješna kombinacija naših sadašnjih odbornika i aktivista i novih lica. Sigurno najbolji izbor za Banjaluku 2025," napisao je Radojičić na "Fejsbuku."

Još jedan rukometaš na listi

Zanimljivo je da Bojan Ljubišić nije jedini rukometaš na listama. Njegov saigrač, kapiten rukometaša Borca, Đorđe Ćelić, naći će se na listi Socijalističke partije koju predvodi Velibor Stanić, direktor šumskog gazdinstva "Banjaluka" i prvi čovjek gradskog odbora Socijalističke partije. ''Glas Srpske'' prenosi da su u vrhu liste provjereni kadrovi SP-a među kojima su najpoznatiji bivši poslanik i doktorica onkologije na UKC RS Zdenka Gojković i aktuelni načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

Listu stranke Demos predvodi načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi i šef gradskog odbora Slobodan Stanarević, a na listi su vlasnik "Kanjona" i "Pastirske kuće" Dragan Pastir, kao i Đuro Čubrilović, sin predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića.

Lider SPS-a Goran Selak nosilac je odborničke liste svoje stranke, a najpoznatiji kandidati SPS-a koji do sada nisu bili u političkim vodama su predsjednik rukometnog kluba "Borac" Saša Kondić i poznati hematolog Sandra Lazarević.

Listu DNS-a predvodi šef banjalučkog odbora ove stranke Borivoj Obradović, a kao novo lice među dugogodišnjim kadrovima DNS-a izdvaja se vlasnik firme "Ardor" Mario Gazić.

Potpredsjednik Narodne skupštine RS i šef banjalučkog odbora Ujedinjene Srpske Milan Petković biće nosilac liste ove partije. U trku za mandat će ponovo generalni sekretar ove stranke i načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić, kao i novinarima koji izvještavaju iz republičkog parlamenta dobro poznati konobar iz skupštinskog restorana Dejan Sejmanović, prenosi ''Glas Srpske.''

Od ranije je poznato da je na čelu liste PDP-a aktuelni poslanik ove stranke u republičkom parlamentu Jelena Trivić, a pored nje na listi će biti i generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša, bivši radikal Dragan Milanović, kao i poznata pedijatrica Mira Gavrić.

Kada je riječ o SDS-u, u ovoj stranci još nije definitivno odlučeno da li će na čelu liste biti šef gradskog odbora Slavko Grbić ili narodni poslanik Davor Šešić. U trku za novi mandat će i dugogodišnji odbornik ove stranke Aleksandar Petković.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE