• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savčić: "Stvaraoci" su tražili nešto što nije realno

Autor SRNA

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je danas da borci nisu zadovoljni svojim statusom, ali da se njihova pitanja moraju rješavati kao do sada, jedno po jedno, počev od najugroženijih kategorija.

 Milomir Savčić o stvaraocima RS i naknadama Izvor: Ljerka Bjelica/Srna

Savčić je uoči sjednice Predsjedništva BORS-a u Pelagićevu podsjetio da je lavinu reakcija izazvala inicijativa Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske", koji su, kako kaže, tražili nešto što nije realno.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Goran Rogić rekao je novinarima da se status boračke populacije ne mijenja ni u vrijeme epidemije virusa korona, kada je vlast donosila određene mjere pomoći za sve kategorije građana, osim za nezaposlene borce.

Pročitajte i ovo

Rogić je rekao da demobilisani borci više ne mogu da rade ni na crno, što će biti jedna od tema sjednice Predsjedništva BORS-a, na kojoj će biti i donesen zajednički stav predstavnika opštinskih boračkih organizacija o zahtjevu "Stvaraoca Republike Srpske".

"Boračka organizacija Republike Srpske 24. novembra 2017. godine je donijela zaključak da odbacuje inicijativu da se po bilo kom osnovu mogu rješavati problemi i status tih kategorija kroz Zakon o pravima boraca. Oni su za nas `neborci`", rekao je Rogić.

On je dodao da će Predsjedništvo BORS-a zazuzeti stav i o zaključcima sa nedavnih protesta boraca u Trebinju.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Pelagićevo Jovan Erletić upitao je da li je normalno da borac koji je proveo četiri godine u rovu prima mjesečno 72 KM, dok oni koji su se iz inostranstva vratili na imanja svojih roditelja primaju 180 KM socijalne pomoći.

Prije početka sjednice Predsjedništva, načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić primio je predstavnike BORS-a, a potom je na spomen-obilježju služen parastos za poginule borce Vojske Republike Srpske iz te opštine.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE