• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prisustvovali Vučić i Dodik: Završena vježba "Munjeviti udar 2021" na Pešteru

Autor Dragana Božić

Najveća združena taktička vježba Vojske Srbije u posljednjih nekoliko decenija "Munjeviti udar 2021", završena je danas na poligonu "Pešter" kod Sjenice. Vježbi je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 Srbija vojna vježba Munjeviti udar 2021 Izvor: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ DARIMIR BANDA/ NR

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je združena vježba "Munjeviti udar" pokazala snagu srpske države.

On je čestitao svima koji su izveli ovu vježbu i zahvalio predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što joj je prisustvovao.

"Čestitam svim učesnicima", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da ovo što je prikazano pokazuje snagu države Srbije, navodeći da to ne bi bilo moguće da nije veće finansijske snage zemlje.

On je najavio da će snaga Vojske Srbije u narednih devet mjeseci biti drastično izmijenjena i uvećana.

"Mi ćemo nastaviti ulaganja u našu armiju. Ne interesuje nas da bilo kome pretimo, sukobi i ratovi, ali nas interesuje da možemo da budemo uvek u stanju da odbranimo svoju zemlju i svoj narod", rekao je Vučić u obraćanju poslije vježbe.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što je vježbi prisustvovao komandant Kfora, a posebno zahvalio 240 boraca sa Košara, napominjući da su među njima sedmorica sa teritorije Crne Gore.

"Posebno hvala tim junacima koji su branili SR Jugoslaviju. Veliko vam hvala dragi borci za vaše ogromno srce i što ste danas ovde sa nama", rekao je Vučić.

On je istakao da su građani Srbije danas prvi put vidjeli 11 aviona mig-29, ocijenivši da Srbija nikada nije bila blizu ove snage u lovačkoj avijaciji i da je potrebno pojačati i bespilotne letjelice.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je na poligonu "Pešter" kod Sjenice da je uspješno izvedena vježba Vojske Srbije "Munjeviti udar 2021" pokazala da Srbija jača i da je ostvarila nešto što je bilo nezamislivo prije desetak godina.

"Ovo je dokaz da Srbija jača, da je ostvarila san koji je možda prije desetak godina bio nerealan, ali vidimo da snagu koju Srbija ima u ekonomiji mora da prati vojna snaga, da se Srbija može odbraniti od bilo koga i bilo kakve zamisli da bude ugrožen njen integritet", rekao je Dodik u svom obraćanju.

On je istakao da je uspješno sprovedena vježba dokaz visoke obučenosti, spremnosti, ali i značajnog morala i patriotizma koji je potreban svima nama kada se razmišljamo o odbrani zemlje i potrebno je da u tom pogledu svi daju svoj doprinos.

Dodik je poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su njegovi napori da Srbiju ojača vidljivi na svakom koraku, u svakom segmentu društva.

"Mi se radujemo snazi Srbije, koja je potrebna i nama jer uživamo u tome i isto tako smo svjesni da snažna Srbija izaziva sve one druge da je omalovaže, napadnu, poniže, potcijene, ali napori koji se ovdje ulažu su vidljivi i destimulativni su za svakoga ko misli da je Srbija `lak zalogaj`", poručio je Dodik.

Najveća združena taktička vježba Vojske Srbije u posljednjih nekoliko decenija "Munjeviti udar 2021", završena je danas na poligonu "Pešter" kod Sjenice.

Učestvovalo je više od 2.300 pripadnika jedinica Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade Vojske Srbije.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE