Domaći mesni narezak je ukusniji i kvalitetniji od kupovnog, a lako možete da ga napravite kod kuće.
Mesni narezak možete da koristite u mnogim jelima, a koliko god se trudili da kupite kvalitetan koji sadrži veliki procenat mesa, ipak je bolje da napravite domaći. Mesni narezak možete da koristite da napravite slanu tortu, namaz, za sendvič, a super je i kao predjelo... Zato kod kuće napravite domaći mesni narezak za koji ste sigurni od koga mesa i kako je napravljen.
Sastojci:
2 koljenice
2 l fante
1 l vode
2 mrkve
1 crni luk
3 lovorova lista
10 zrna bibera
1 kašika soli
4 čena belog luka
1 veza peršuna
Recept za domaći mesni narezak sa koljenicom:
Stavite koljenice u šerpu, pa sipajte fantu i vodu. Dodajte cijele mrkve, luk, lovor list, zrna bibera, pa posolite. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Kada mrkva omekša samo je izvadite iz šerpe i nastavite da kuvate meso. Zatim izvadite meso i isjeckajte, pa dodajte mljeveni bijeli luk, sjeckani peršun i šargarepu. Promiješajte i sipajte smjesu u plastičnu flašu koju ste oprali i kojoj ste isjekli vrh. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se stegne.
(Stvar ukusa/MONDO)