• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sezona je čvaraka: U čemu je tajna savršenog ukusa? (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

S prvim hladnijim danima počinje sezona pripreme čvaraka, ukusne i hrskave delicije koja je nezaobilazan dio zimskih trpeza.

 Kako se prave čvarci Izvor: Nikolina Damjanić

Iako su čvarci tradicionalno povezani sa svinjokoljom, danas se njihovom specifičnom ukusu raduju i oni koji nemaju dodir sa seoskim životom.

Čvarci nastaju topljenjem svinjskog sala, procesom koji zahtijeva vrijeme, iskustvo, strpljenje i – kako se često kaže – "dobru ruku". Osim što su popularna grickalica, čvarci su i sastavni dio brojnih jela. Odlično se slažu s domaćim hljebom, sirom ili turšijom, a često se koriste i u pripremi pogačica ili pita, dodajući im bogatstvo ukusa.

Ključ za savršene čvarke krije se u pažljivoj kontroli temperature. Salo se najpre topi na laganoj vatri dok ne počne da puca, nakon čega se povećava temperatura kako bi čvarci postali hrskavi.

Domaćini često dodaju mlijeko pred kraj pečenja kako bi čvarci dobili karakterističnu zlatnu boju i dodatnu hrskavost.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Kakva bre sezona čvaraka danas je nastupio božićni post?

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop