• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova akcija pozorišta: "Narodno sa narodom" u brojnim gradovima Srpske

Autor Dragana Božić

Narodno pozorište Republike Srpske pokreće akciju "Narodno sa narodom" čiji je cilj da, kao ustanova kulture od republičkog značaja, prikaže predstave i publici u onim mjestima koja nemaju organizovanih pozorišnih ansambala ili se ne održavaju pozorišni festivali.

 Narodno sa narodom NPRS Izvor: NPRS / Promo

Direktor Narodnog pozorišta Dijana Grbić je poručila da će Narodno pozorište u ta mjesta doći kao prijatelj i pokloniti nešto sa svog repertoara.

"Osnovni cilj i misija Narodnog pozorišta jeste da igra za narod, odnosno za publiku u Republici Srpskoj jer smo nacionalni teatar, ali prethodnih godina zbog pandemije virusa korona i ostalih okolnosti, prije svega finansijskih, negdje se to dešavalo sporadično", rekla je Grbićeva.

Ona je dodala da su uz pomoć kabineta predsjednika Republike Srpske uspjeli da organizuju akciju koju će realizovati tokom juna, pred kraj pozorišne sezone.

Grbićeva je dodala da ih je oduševila pozitivna povratna informacija iz lokalnih zajednica u kojima će gostovati, te napomenula da će akcija sigurno biti nastavljena i ubuduće.

Grbićeva je zaključila da približavanje pozorišne umjetnosti gledaocima u Republici Srpskoj i animacija pozorišne publike u manjim gradovima doprinose bogatijem i raznovrsnijem kulturnom životu i preduslov su za kvalitetniji život građana tih sredina.

Narodno pozorište Republike Srpske gostovaće sa predstavom "Sinovi umiru prvi" 16. juna u Zvorniku, 17. juna u Bratuncu, 18. juna u Foči, 19. juna u Gacku, 20. juna u Nevesinju i 21. juna u Bileći.

Uvod u akciju bila su gostovanja sa predstavom "Hrkači" 17. aprila u Prijedoru i 4. maja u Trebinju, te juče sa predstavom "Garsonjera" u Laktašima. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop