• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preselite sve iz Cloud servisa: Samsung gasi svoj oblak, drugog produžetka neće biti

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Kompanija Samsung produžila je korisnicima mogućnost premiještanja fajlova iz Samsung Cloud usluge vjerovatno posljednji put.

 Preselite sve iz Cloud servisa: Samsung gasi svoj oblak, drugog produžetka neće biti Izvor: MONDO / Marko Čavić

Samsung je odlučio da ukine svoju Cloud uslugu, besplatan onlajn skladišni prostor za Galaxy korisnike.

Prvobitan rok za migraciju ili premještanje fajlova bio je 30. jun, onda i 31. avgust, ali kako korisnici nisu obaviješteni na vijreme ili nisu još uvijek u mogućnosti pravovremeno da reaguju Samsung je produžio rok do 30. novembra.

Ipak, to je krajnji datum, nakon kojeg korisnici više neće biti u mogućnosti da koriste Samsung Cloud uopšte, ali fajlovi iz njega će za laku migraciju biti dostupni samo do 1. oktobra!

Možda se ne sjećate da ste ga aktivirali, ali ako imate Samsung Account tj. Samsung nalog, onda imate i Samsung Cloud, pa pogledajte tu memoriju na telefonu, možda su neke drage slike, video snimci i neki drugi fajlovi, ipak završili tamo.

Samsung korisnici u Samsung Cloud usluzi imaju 5, 15 ili više gigabajta memorije na raspolaganju, recimo jedan naš nalog ima 115 GB (15 osnovnih + 100 GB promocije uz Note kupovinu) i zbog količine memorije je potrebno voditi računa prilikom prebacivanja na novu uslugu - da na njoj bude dovoljno slobodne memorije.

Dakle, reagujte na vrijeme i svoje fajlove prebacite na Microsoft OneDrive u samo par klikova ili na neki drugi Cloud servis, po svom izboru. Ako se odlučite za OneDrive sve možete da uradite sa svog Galaxy telefona i pomoću Wi-Fi mreže i to brzo i lako zahvaljujući integraciji Samsung Cloud i Microsoft OneDrive uslugama. Sa Dropbox, Box, MEGA ili bilo kojim drugim servisom biće nešto komplikovanije, ali i dalje vrlo izvodljivo.

Ako nemate nijednu Cloud uslugu ili vaš drugi Cloud nema dovoljno slobodnog prostora, onda fajlove jednostavno objedinite i preuzmite na računar ili internu memoriju telefona.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS