• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Zavšena prva internacionalna trka dronova u BiH (FOTO)

Autor Dragana Božić

Piloti iz raznih krajeva Evrope (Mađarska, Češka, Srbija, Makedonija, Italija, Poljska) došli su u Banjaluku na Game of Drones by Lanaco, prvu internacionalnu trku dronova u BiH, kako bi odmjerili snage na "FLY ARENI" na pomoćnom terenu FK Borac.

 Svi takmičari i organizatori.jpg Izvor: Lanaco/Vedran Ševčuk

Nakon sjajne borbe u knockout rundama u finale su se plasirala 4 najbolja pilota. Najbrži u finalu bio je David Špaček iz Češke, koji je ušao u istoriju kao prvi pobjednik FPV (first-person view) trke dronova u BiH. Drugo mjesto osvojio je Benedek Vajas iz Mađarske, dok je treći bio Aleksandar Stojanović iz Srbije.

Tokom samog takmičenja posebno se istakao Roland Ronto iz Mađarske, koji je nakon kvalifikacionih, ali i knockout rundi slovio za jednog od favorita. Ipak nakon par grešaka, te tehničkih problema sa opremom, u finalu je takmičenje završio kao četvrtoplasirani.

Posjetioci su zahvaljujući ORQA Osijek tokom dana mogli da gledaju trke iz prvog ugla, baš onako kako sami piloti vide trku u naočalima. Takođe lajv prenos trka mogao je da se prati na monitorima postavljenim pored FLY arene.

Iz kompanije Lanako istakli su da organizacijom ovog događaja žele da, kako Banjaluku tako i BiH, dodatno pozicioniraju na mapi Evrope sa jasnim ciljem, da se Game of Drone uvrsti u bodovno rangirane trke za međunarodne trofeje.

Pored FPV trke dronova, posjetioci su mogli da uživaju u vožnji autića na daljinkso upravljanje NEED4SPEED, te i da učestvuju u ovom takmičenju.

Nakon kvalifikacionih borbi u finale se plasiralo 5 takmičara a najbolji je bio Sergej Ninković, drugo mjesto osvojio je Sergej Predojević, dok je treći bio Aleksandar Golijanin.

Prvoplasirani Sergej Ninković osvojio je pametni sat od sponzora trke Movero store.

Pored ovog takmičenja uporedo se održavalo i FLIGHTFURY takmičenje u bacanju papirnih aviona. U vom porodičnom takmičenju, u kom su roditelji sa djecom pravili i bacali aviončiće, najbolja je bila porodica Milinković.

Mnogobrojni posjetioci mogli su takođe da se zabave u PlayStation gaming kutku, te u Virtual Reality kutku.

Da posjetioci ne ostanu gladni, pobrinula se pekara Manja sa svojim proizvodima u njihovom snek korneru.

Za dobru atmosferu i energiju organizatori su obezbijedili i kutke sa osvježenjem: Drink and fly, Refresh i Caffe kutak.

Na samom proglašenju pobjednika u spomenutim takmičenjima, organizator događaja, kompanija Lanaco proglasila je pobjednika i u takmičenju za najbolji video snimak napravljen dronom.

Takmičenje je bilo aktivno na Lanaco društvenim mrežama, a pored glasova publike, ocjene je dao i stručni žiri.

Najbolji snimak poslao je Milan Bajić koji je osvojio dron DJI Air 2S - sponzor nagrade DJI. Drugo mjesto osvojio je Miroslav Simović koji je dobio Galaxy Buds2 - sponzor nagrade ASBIS, treći je bio Emir Džanan koji je dobio Logitech 2.0 Z2000 zvučnike - sponzor nagrade Lanaco

Sve takmičarske snimke možete pogledati na GAME OF DRONES kanalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS