• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OnePlus 11: Ubica premijum telefona se ne šali (FOTO, VIDEO)

Autor Vesna Kerkez

Snapdragon 8 Gen 2, AMOLED ekran od 120 Hz, više nego solidan sistem trostrukih kamera i puna baterija za samo 25 minuta.

 OnePlus 11 specifikacije i cijena Izvor: OnePlus

Kako smo o novom OnePlus telefonu znali mnogo mjesecima unazad, premijera održana u Kini je bila samo lijep događaj na kojem su se popunile neke praznine kao što su ime - OnePlus 11 - i cijena. Uprkos nedostatku termina Pro u imenu, ovaj uređaj po svojim specifikacijama to ne pokazuje.

OnePlus 11 donosi vrlo prepoznatljiv dizajn i kućište koje se sastoji od materijala koji su ovih dana rezervisani samo za skuplje modele - metalnog okvira i staklene poleđine. Ipak, kako je negdje moralo da se uštedi, ovaj uređaj donosi samo IP54 otpornost na vodu i prašinu.

Na prednjoj strani uređaja se nalazi Samsung E4 AMOLED ekran, dijagonale 6,7 inča i rezolucije 3.216 x 1.440 piksela, koji koristi LTPO 3.0 tehnologiju brzine osvježavanja do 120 Hz. Kako bi sadržaj ostao vidljiv i tokom korišćenja napolju, displej može da dosegne maksimalnu osvetljenost od 1.300 nita, a za one koji ne pristaju na kompromise pri gledanju filmova i serija, tu je podrška za HDR10+ i Dolby Vision prikaz.

Neiznenađujuće, OnePlus 11 pokreće najnoviji Snapdragon 8 Gen 2 čipset, zasnovan na TSMC proizvodnom procesu od 4 nm, koji će nesumnjivo sa lakoćom izvršavati sve zadatke koje korisnici budu stavili pred njega. Naravno, u to ubrajamo i gejming, jer zahvaljujući Adreno 740 grafici, ne postoji igra na Google Play prodavnici iz koje ovaj telefon neće moći da izvuče bar 60 kadrova u sekundi.

Novi uređaj na svojoj poleđini posjeduje sistem trostrukih kamera za čije podešavanje je bila zadužena kompanija Hasselblad. OnePlus je odabrao da glavna kamera bude optički stabilizovan IM890 senzor od 50 MP, a nije štedio ni na sekundarnim kamerama, pa je kupcima na raspolaganju ultraširokougaona kamera od 48 MP, koja posjeduje autofokus i može da se koristi za makro fotografije, a tu je i telephoto kamera od 32 MP sa 2x optičkim zumom. Za selfije je zadužena kamera od 16 MP koja se nalazi u izrezu ekrana.

Unutar uređaja se nalazi baterija kapaciteta 5.000 mAh, koja se može puniti brzinom od 100 W pomoću kabla. OnePlus obećava da je telefon moguće napuniti od 1 do 100 odsto za 25 minuta. Nažalost, podrška za bežično punjenje je izostala.

Od ostalih specifikacija, OnePlus 11 poseduje podršku za Wi-Fi 6, Bluetooh 5.3, GPS, GLONASS i GALILEO navigaciju i USB-C port na dnu uređaja. Međutim, oni koji su željeli da svoj telefon povežu kablom na TV će ostati razočarani, jer OnePlus koristi samo USB 2.0 standard.

OnePlus 11 dolazi u zelenoj i crnoj boji i može se naći u konfiguracijama od 12/256, 16/256 i 16/512 GB. Početna cijena ovog pametnog telefona na kineskom tržištu iznosi 3.999 juana (oko 550 evra) i kreće se sve do 4.899 juana (oko 670 evra). Naravno, za evropske cijene ćemo morati da sačekamo 7. februar, kada će OnePlus 11 biti predstavljen globalno.

OnePlus 11
Izvor: Sparrows News

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS