• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cukerberg pristao da vrati Donalda Trampa na Facebook i Instagram

Autor Vesna Kerkez

Nakon zahtjeva koji je tim Donalda Trampa podnio kompaniji Meta, čelni ljudi su pristali da mu vrate pristup nalozima uz određene mjere sigurnosti.

 Tramp se vraća na Facebook i Instagram Izvor: YouTube / Piers Morgan Uncensored / New York Times Events

Dvije godine nakon što mu je kompanija Meta zabranila pristup, bivši američki predsjednik, Donald Tramp, se vraća na Facebook i Instagram, objavljeno je u zvaničnom saopštenju kompanije.

Meta sada tvrdi da će Tramp, ali i ostale javne ličnosti ponovo moći da pristupe svojim nalozima u "narednim nedjeljama", ali da će preduzeti određene korake kako bi ih odvratili od ponovnog kršenja pravila korišćenja. Ovi koraci podrazumijevaju ograničavanje vidljivosti objava koje mogu da doprinesu "rizicima koji su se materijalizovali 6. januara, kao što je sadržaj koji delegitimiše predstojeće izbore ili je poveza sa QAnon-om".

Iako Meta neće u potpunosti ukloniti takve objave, Nik Kleg, predsjednik za globalne poslove i komunikaciju u kompaniji, kaže da će razmotriti uklanjanje dugmeta za dijeljenje, blokirati reklamiranje takve objave i isključiti je iz sistema preporučenog sadržaja.

Ova odluka stiže samo nekoliko dana nakon što je Trampov tim zahtijevao od kompanije da mu vrati pristup pred predstojeće izbore, tvrdeći da je nastavak zabrane "miješanje u izborni proces".

Trampu je prvobitno blokiran pristup Facebook i Instagram nalozima nakon što su njegove pristalice 6. januara 2021. godine upale u Kapitol, tvrdeći da su izbori, na kojima je pobijedio Džo Bajden, namješteni. Čak je i prvi čovek kompanije, Mark Cukerberg, kritikovao Donalda Trampa zato što je koristio platformu "da oprosti, a ne da osudi postupke njegovih pristalica", kao i da "podstakne nasilnu pobunu protiv demokratski izabrane Vlade".

Bivši američki predsjednik je prije dva mjeseca takođe uspio da vrati pristup svom Twitter nalogu, nakon što je većina korisnika u anketi novog vlasnika, Ilona Maska, izglasala da mu to omogući. Ipak, Tramp još uvijek nije tvitovao sa svog naloga, već je isključivo fokusiran na sopstvenu društvenu mrežu, Truth Social, ali čini se da će se to uskoro promijeniti zbog predstojećih izbora.

Tramp nije jedini kome je omogućeno da se vrati na Facebook i Instagram. Mark Cukerberg i kompanija Meta su takođe nedavno dozvolili ukrajinskom puku Azov da učini isto, i takođe uklonili zabranu otvorenog davanja podrške ovom odredu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS