• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon zabrane blokiranja reklama, YouTube podiže cijenu Premium pretplate

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

YouTube ređa nepopularne odluke, a sada je na redu podizanje cijene pretplate za sve one koji više ne žele da gledaju reklame na platformi.

 Porasla cijena za YouTube premium Izvor: Pexels

YouTube je počeo da podiže cijene Premium pretplate u određenim regijama, što uključuje dijelove Evrope, Azije, Okeanije i Južne Amerike. Korisnici iz različitih krajeva svijeta sada prijavljuju da im je platforma poslala mejl u kojem ih obavještava o predstojećim promjenama.

Kako tvrdi YouTube, "ova odluka nije donijeta lako", ali da će poskupljenje mjesečne pretplate kompaniji omogućiti nastavak razvoja Premiuma i podrške kreatorima i umjetnicima na platformi. Postojeći korisnici će skok cijene osetiti tek za tri mjeseca, dok će poskupljenja za sve one koji tek planiraju da se pretplate na YouTube Premium važiti od sljedećeg ciklusa naplate.

Od 1. novembra, YouTube Premium će poskupiti u Argentini, Australiji, Austriji, Čileu, Njemačkoj, Poljskoj i Turskoj, a to se odnosi kako na individualne planove, tako i na porodične. U ovom momentu, cijena pretplate u Srbiji i dalje iznosi 749, odnosno 1.149 dinara, ali nije jasno da li će poskupljenja stići i kod nas.

Nova odluka stiže nedugo nakon što je YouTube širom svijeta zabranio blokiranje reklama i pozvao sve korisnike da ugase svoje blokatore ili da se pretplate na Premium servis. Oni koji se ne povinuju više neće moći da gledaju klipove na platformi, a oni koji se odluče da izdvoje mjesečnu sumu će moći da iste gledaju bez reklama, uz pristup ekskluzivnim funkcijama.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS