• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada u četvrtak ponovo o energetskom sporazumu

Premijer Vojislav Koštunica ponovo će u četvrtak na sednici Vlade predložiti da se parlamentu uputi energetski sporazum sa Rusijom.

 Vlada u četvrtak ponovo o energetskom sporazumu Izvor: MONDO

To je najavio portparol Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović.

Mladenović je na konferenciji za novinare ocenio da bi bilo "neverovatno" da partneri DSS-a u vladi po treći put odbiju utvrđivanje predloga za ratifikaciju sporazuma sa Rusijom u Skupštini Srbije i ocenio da bi takva moguća odluka koalicionih partnera DSS-a bila izuzetno "štetočinska".

Predstavnik ekonomskog tima DSS Nenad Popović rekao je da se nada da će partneri DSS u vladi ovaj put glasati za ratifikaciju energetskog sporazuma, jer je to najbolji ekonomski ugovor koji je Srbija potpisala u poslednjih 30 godina.

Popović je naveo da će Koštunica ponovo staviti na glasanje taj predlog zato što se Srbija "obavezala da ga što pre ratifikuje" i da je to stvar "principijelne politike koju DSS vodi".

Popović je ocenio da se i iz " lične poruke ruskog predsednika Vladimira Putina Vojislavu Kostunici" vidi da je vremenski rok za ratifikaciju sporazuma izuzetno važan.

On je rekao da Putinovo pismo nije mešanje Ruske federacije u unutrašnje stvari Srbije, već da je to izuzetno značajna podrška koja se tiče nastavka odbrane Kosova, međunarodnog prava i poretka i teritorijalnog suvereniteta i integriteta Srbije.

Andreja Mladenović je ocenio da je "Putinova lična podrška" pravi pokazatelj zajedničke borbe za odbranu Kosova i istakao da Srbija za to duguje veliko hvala Rusiji.

Koštunica je do sada dva puta predlagao vladi da se sporazum o energetskoj saradnji sa Rusijom ratifikuje u parlamentu, ali protiv ratifikacije bili su ministri iz Demokratske stranke i G17 plus.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE