• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi zatvoreni investicioni fond u Srbiji

"Citadel Asset Management" iz Beograda dobilo dozvolu za osnivanje prvog zatvorenog investicionog fonda u Srbiji, saopšteno je iz tog društva

 Prvi zatvoreni investicioni fond u Srbiji Izvor: MONDO

Društvo za upravljanje investicionim fondovima "Citadel Ašet Management" iz Beograda dobilo je dozvolu Komisije za hartije od vrednosti za osnivanje prvog zatvorenog investicionog fonda u Srbiji, saopšteno je u petak iz tog društva.

Investiciona politika tog fonda pod nazivom "TRIUMPH ELITE", biće da više od 50 odsto vrednosti svoje imovine ulaže u akcije akcionarskih društava kojima se ne trguje na berzi, kao i udele ortačkih, komanditnih i društava sa ograničenom odgovornošću registrovanih u Srbiji.

Ulaganje u taj fond namenjeno je svim zainteresovanim investitorima, a prvenstveno onima koji su spremni da, kroz tu vrstu ulaganja, preuzmu veći stepen rizika uz mogućnosti da dugoročno ostvare značajne prinose, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, osnivanje tog fonda predstavlja "dalji korak u razvoju domaćeg tržišta investicionih fondova, a time i ukupnog finansijskog tržišta Srbije, što će ponudu na tom tržištu učiniti mnogo bogatijom i boljom".

"Citadel" namerava da u roku od 30 dana objavi javni poziv za upis i uplatu akcija „TRIUMPH ELITE" u okviru kog će biti emitovano i distribuirano 250 akcija, a nominalna vrednost jedne akcije iznosiće 100.000 dinara, što je i minimalan iznos uplate u taj fond.

Investiranje sredstava tog fonda počeće odmah po njegovom upisu u Registar investicionih fondova Komisije za hartije od vrednosti, početkom septembra ove godine, dok se listiranje akcija fonda na Beogradskoj berzi očekuje oko mesec i po dana kasnije.

Društvo "Citadel Ašet Management " osnovano je 25. oktobra prošle godine i trenutno upravlja otvorenim investicionim fondom „TRIUMPH“ čija vrednost investicione jedinice, od početka 2008. godine do danas, ima najveći prinos na domaćem tržištu, kaže se u saopštenju.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE